Starship, fırlatıldıktan kısa bir süre sonra patladı

Starship, fırlatıldıktan kısa bir süre sonra patladı
 hozathaber.com Muhabiri
.

Starship, kalkıştan dakikalar sonra infilak etti

ABD merkezli SpaceX, Ay ve Mars'a insan ve kargo taşımayı amaçladığı güçlü uzay roketi Starship'in 4 dakika sonra patladığını açıkladı.

SpaceX, Ay ve Mars'a kargo ve insan taşımayı hedeflediği Starship isimli uzay aracının test uçuşunu 17 Nisan'da erteleme kararı almıştı ve bugün yeniden denendi.

ABD'nin Teksas eyaletindeki SpaceX Starbase Üssü'nden Super Heavy adlı dünyanın en güçlü roketiyle birlikte kalkış yapan Starship, mürettebatsız olarak fırlatıldı.

Uçuşa başarıyla başlayan Starship, yaklaşık 4 dakika sonrasında patladı.

Starship uzay aracı ve Super Heavy roketinin ilk yörünge uçuş testi, ATİ olarak bilinen otomatik test aracı olmadan yapıldı ve uçuşun yaklaşık 90 dakika süreceği ve Pasifik Okyanusu'na iniş yapacağı öngörülüyordu.

SpaceX ise açıklamasında, "Takımlar verileri inceleyecek ve bir sonraki uçuş testi için çalışacak. Starship'in ilk uçuş testinde öğrenilen bilgilerle başarıya ulaşılır. SpaceX, gezegenlerarası yaşamı mümkün kılmak için çalışmalarına devam ediyor ve bugünkü test, Starship'in güvenilirliğini artırmaya yardımcı olacak. SpaceX ekibi, Starship'in heyecan verici ilk test uçuşu için tebrik ediliyor." ifadelerine yer verdi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.