Siyonistler, Kudüs'te Filistinlilere saldırdı!

Siyonistler, Kudüs'te Filistinlilere saldırdı!
.

Siyonistler, Kudüs'te Filistinlilere saldırdı!

Kudüs'ün işgalini kutlamak için fanatik Yahudi yerleşimciler tarafından provokatif bir "bayrak yürüyüşü" düzenlendi. Bu yürüyüş 18-19 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşti ve işgal altındaki Kudüs'ü daha da gerdi.

Cuma namazında yaklaşık 35 bin Müslüman, Müslümanların ilk kıblesi sayılan Kutsal Mabed ve Filistin'in işgalden kurtulması için dualar etti.

Filistinliler, Yahudi yerleşimciler tarafından saldırı ve tacizlere maruz kaldı

Cuma namazı sırasında fanatik yerleşimci gruplar işgal güçlerinin korumasında ve ellerinde işgal rejimi bayraklarıyla, Mescid-i Aksa'ya açılan kapıların önünde şarkılar söyleyip dans etti. Bu provokasyon cuma namazından önce başlamıştı.

Cuma namazının ardından Mescid-i Aksa'dan ayrılan cemaat ve bölgedeki Filistinliler, Eski Şehir'in Esbat (Aslanlı) Kapısı ve Şam Kapısı gibi bölgelerinde, işgal polisi ile fanatik Yahudi yerleşimcilerin saldırı ve tacizlerine maruz kaldı.

İşgal güçleri, Filistinlilere karşı gaz bombası ve cop kullandı

Yerleşimci gruplar, Eski Şehir'in sokaklarında Filistinlilere ait çok sayıda araç, dükkan ve mülke zarar verdi ve taşlarla camları kırdı.

Şam Kapısı'ndaki Filistinliler, fanatik Yahudi yerleşimcilerin provokasyonuna yanıt olarak sandalye ve yabancı maddeleri havaya atarak karşılık verdiler.

İşgal güçleri, bölgedeki Filistinlileri uzaklaştırmak için gaz bombası ve cop kullandı.(İLKHA)

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.