Siyasi Partiler Aday Listelerini Teslim Etti: Seçim Süreci Başladı

Siyasi Partiler Aday Listelerini Teslim Etti: Seçim Süreci Başladı
31 Mart Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri kapsamında geçici aday listeleri il seçim kurullarında askıya çıktı.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından belirlenen takvime göre, 31 Mart'ta gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Genel Seçimleri için seçim süreci başladı ve önemli adımlar atıldı.

Adaylık Başvuruları Tamamlandı

İlke Haber Ajansı'nın Servis Ettiği Habere Göre; Siyasi partiler, aday listelerini il seçim kurullarına teslim etti. Bu adımla birlikte, geçici aday listeleri il seçim kurullarında askıya çıkarıldı. Hem siyasi partilerin hem de bağımsız adayların geçici aday listeleri bugün ilan edildi ve itiraz süreci başladı.

İtiraz Süreci Devam Ediyor

Geçici aday listelerine yapılan itirazların değerlendirilmesi süreci devam ediyor. Kesin aday listelerinin ise 3 Mart Pazar günü ilan edilmesi planlanıyor.

Seçim propagandası ve yasaklar, 21 Mart'ta başlayacak. Bu tarihten itibaren adaylar, seçmenlerle buluşarak projelerini ve vaatlerini paylaşacak.

31 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek olan oy verme işlemi ile seçimler sonlanacak. Bu tarihte vatandaşlar, tercihlerini belirleyerek yerel yönetimlerin geleceğine katkıda bulunacaklar.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 3 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.