Sivas'ta katledilenler 30. yılında anıldı

Sivas'ta katledilenler 30. yılında anıldı
Emek Partisi (EMEP) Dersim İl Örgütü, Sivas Katliamı'nın 30.yıl dönümünde basın açıklaması yaptı.

EMEP Dersim İl Örgütü, Sivas Katliamı'nın 30. yıl dönümünde Seyit Rıza Meydanı'nda bir açıklama yaptı. Açıklamada, 33 kişinin katledildiği Sivas Katliamı'nın hala yüreklerdeki yangının söndüğü belirtildi. Katliamın yaşandığı dönemde Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in iktidarda olduğu ve Başbakanın ise Tansu Çiller'in kontra özel örgütlere adının karıştığı ifade edildi.

Açıklamada, Madımak Oteli'nde yaşananlar ve katliamın gerçekleştiği yılda yaşanan olaylara dikkat çekilerek, bugün iktidar eliyle kurumlaştırılan faşizmin geçmişteki katliamlara zemin hazırladığı vurgulandı. Sivas Katliamı'nın sadece Madımak Oteli'nde yaşamını yitiren sanatçı ve aydınlara yapılmadığı, ülkenin geleceğine de etki ettiği ifade edildi.

Katliamın ardından yapılan davalarda azmettirenlerin, örgütleyenlerin ve katilleri koruyanların cezalandırılmadığı ve zaman aşımından dolayı cezadan kurtulanlar olduğu belirtildi. Ayrıca, sanıkların avukatlarının milletvekili yapılarak ödüllendirildiği ifade edildi.

EMEP Dersim İl Örgütü, Sivas Katliamı'nın gerçek faillerinin cezalandırılması ve Madımak Oteli'nin utanç müzesine dönüştürülmesi çağrısında bulundu. Her yıl 2 Temmuz'da adalet taleplerini dile getirdiklerini ve mücadelelerinin devam edeceğini belirttiler. Aynı zamanda, Sivas Katliamı'nın gerçek faillerinin ortaya çıkarılması, diğer katliamların da faillerinin açığa çıkarılması mücadelesinin bir parçası olduğunu vurguladılar.

Kaynak:Haber Merkezi

Bu haber toplam 93 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.