Sırbistan'da 68 bin Silah Güvenlik Güçlerine Teslim Edildi

Sırbistan'da 68 bin Silah Güvenlik Güçlerine Teslim Edildi
Sırbistan'da yasa dışı silahların teslimine ilişkin başlatılan kampanya kapsamında 68 bin silah ve mühimmat polise teslim edildi.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Sırp vatandaşlarının son iki yıl içinde 68 bin silah ve mühimmatı teslim ettiklerini açıkladı.

Bu girişim, hükümetin attığı somut adımların bir sonucu olup güvenlik güçlerinin tarihindeki en başarılı harekat olarak kaydedildi. Teslimat yapmayı henüz tamamlamayanlar için, hükümet teslim süresini daha da uzatma niyetinde.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic, yasa dışı silah bulundurma veya taşıma sorununu ele almak için bir yasa değişikliği öngördüklerini söyledi.

Son zamanlarda Sırbistan'da meydana gelen silahlı saldırılardan sonra, yasa dışı silahların sahiplerine ceza verilmeden teslim edilmesi için bir kampanya başlatılmıştı. Kampanya 8 Haziran'da sona erecek. Vatandaşlar silah ve mühimmatı polise açıklama yapmaksızın teslim edebilecekler. Kampanyanın sona ermesinin ardından, yasadışı silah sahipleri 15 yıla kadar hapis cezası alabilecekler.

Belgrad'ın merkezindeki bir okulda genci ateş açarak 9 kişinin ölümüne yol açtıktan sonra, toplumda yasa dışı silahların ciddi bir tehlike oluşturduğuna dair bir farkındalık arttı. (İLKHA)

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.