Seçmen Listeleri Yarın Askıdan İniyor

Seçmen Listeleri Yarın Askıdan İniyor
.

Seçmen Listeleri Yarın Askıdan İnir

14 Mayıs 2023'te düzenlenecek olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri için askıya çıkarılan seçmen listeleri yarın askıdan inecek.

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) planına göre, 14 Mayıs 2023'te yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri'ne ilişkin seçmen listeleri 20 Mart'ta muhtarlıklarda askıya çıkarıldı.

Muhtarlık bölgesi askı listeleri ve tutuklular ile taksirli suçlardan hükümlülere ilişkin askı listeleri yarın askıdan inecek.

İtiraz süreci de yarın sona erecek.

Hastalığı veya engeli sebebiyle yatağa bağlı olan seçmenler, seyyar sandıklarda oy kullanabilmeleri için yapılacak başvuruların süresi de yarın dolacak.

YSK'nın yayınladığı karara göre, 14 Mayıs'ta engelli ya da hastalığı olan kişilerin yakınları, YSK web sitesindeki formu dolduracak ve doktor raporuyla birlikte 2 Nisan'a kadar muhtarlıklara başvuracaklar. Bir önceki seçimde yatağa bağlı olduğu tespit edilen ve seyyar sandık listesinde yer alan seçmenlerden sağlık raporu istenmeyecek. Ayrıca görme ve işitme engelli seçmenler seyyar sandıklarda oy kullanamayacaklar.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.