Şanlıurfa'da sağlık çalışanlarına Yeni Doğan Canlandırma Programı Uygulama eğitimi verildi

Şanlıurfa'da sağlık çalışanlarına Yeni Doğan Canlandırma Programı Uygulama eğitimi verildi
Şanlıurfa'da sağlık çalışanlarına yönelik Yeni Doğan Canlandırma Programı Uygulama eğitiminde konuşan Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Solmaz, doğan bebeğe ne kadar doğru müdahale yapılırsa o bebeğin bir ömür hayatının o şekilde süreceğini ifade etti.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı toplantı salonlarında Yeni Doğan Canlandırması (NRP) uygulayıcı eğitimi başlatıldı. Eğitim 6-7-8 Haziran tarihlerinde gerçekleştirildi. Toplam 48 personel eğitime katıldı. Eğitimi tamamlayan kursiyerlere sertifika verildi.

Sağlık Bakanlığı tarafından bütün personelin canlandırma eğitimi alması için yürütülen NRP eğitimleri, "bebek ve yenidoğan ölümlerinin en aza indirilmesi" amacıyla düzenleniyor. Eğitim programı 3 gün sürüyor. Teorik ve pratik sınavları başarıyla geçen kursiyerlere sertifikaları veriliyor.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Dr. Ögr. Üyesi Abdullah Solmaz, NRY eğitimlerinin açılışında yaptığı konuşmada, "NRP eğitimlerine ilk başladığımızda eğitimci ekibinin yaklaşık % 90’ı il dışından geliyordu. Allah'a çok şükür Şanlıurfa ilinde kendi hekimlerimizden oluşan ekibimizi kurduk, halen il dışından eğitimci arkadaşlar, kurs sorumlusu arkadaşlar, eğitimlerimize destek veriyorlar. İlerleyen zamanlarda kendi kurs sorumluluğumuzda, kendi eğitimcilerimizle tamamen kendi başımıza eğitim yapan, hatta çevre illere destek veren bir konuma gelmeyi ümit ediyoruz, Beş dakikalık bir müdahale o kişinin, o bebeğin bir ömür hayatını etkiliyor." dedi.

Solmaz, "Doğan bebekler bizlerin bebeği, kendi çocuğumuz da olabilir, yeğenimiz de olabilir, Biz ne kadar doğru müdahale yaparsak o kişinin o bebeğin bir ömür hayatı o şekilde devam ediyor. Bizim amacımız Şanlıurfa ilindeki yenidoğanda çalışan, yenidoğana eli değen, hemşire arkadaşlar, doğumhanedeki ebe arkadaşlar, hekim arkadaşlar hepsinin yeni doğan eğitimini tamamlaması ve bebeklere en iyi şekilde en doğru şekilde müdahale edilmesidir. Doğarken ağlayan sonraki hayatında gülen bebekler olmasını istiyoruz. Amacımız bebeğe eli değen tüm sağlık personelinin NRP eğitimli olmasıdır." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.