Sağlık Bakanı Koca, Covid-19 Salgını Hakkında Açıklama Yaptı

Sağlık Bakanı Koca, Covid-19 Salgını Hakkında Açıklama Yaptı
Sağlık Bakanı Koca, Covid-19 Salgını Hakkında Açıklama Yaptı

Sağlık Bakanı Koca'dan Covid-19 salgını açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'nin hem Covid-19 salgınını fark edip harekete geçen hem de salgının gerilediğini görüp kısıtlamaları azaltan ilk ülkelerden olduğunu belirtti.

Koronavirüs, Çin'de ortaya çıktıktan sonra tüm dünyada etkili olmaya başladı ve Türkiye'de ilk vaka 11 Mart 2020 tarihinde görüldü.

11 Mart 2020 aynı zamanda, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından Covid-19'un küresel bir pandemi olduğu açıklandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, DSÖ'nün Covid-19'u uluslararası öneme sahip bir halk sağlığı acil durumu olarak sona erdirdiğini duyurması üzerine sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı.

Koca, Covid-19 salgınının Türkiye'nin gündeminden çıkmaya başladığını belirterek, 29 Ocak 2022'deki konuşmasına da atıfta bulundu ve şunları söyledi:

Türkiye, Covid-19 salgınını fark edip harekete geçen ilk ülkeler arasında yer aldı ve salgının gerilediğini görüp kısıtlamaları azaltan da ilk ülkelerden biri oldu. Hatta Tedavi Rehberini DSÖ'den önce yayınladık.

Bizim "Salgın gündemimizden çıkıyor." dediğimiz tarih 29 Ocak 2022 idi. Dün DSÖ de Covid-19'un küresel bir acil durum teşkil etmediğini açıkladı. Türkiye için bu zaten bilinen bir gerçekti fakat dünyaca resmi bir ilan oldu.(İLKHA)

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.