Rusya, NATO Tatbikatına Karşı Eylem Planı Başlattı

Rusya, NATO Tatbikatına Karşı Eylem Planı Başlattı
NATO'nun Baltık Denizi'nde başlattığı tatbikata misilleme olarak Rusya Savunma Bakanlığı, Rus ordusunun Baltık Denizi’nde 15 Haziran'a kadar sürecek tatbikat başlattığını duyurdu.

NATO yönetiminin Baltık Denizi'nde gerçekleştirdiği tatbikatın ardından Rusya, karşı bir tatbikata başladı.

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Baltık Denizi'nde gerçekleştirilecek bir tatbikatın startı verildi. Tatbikat 15 Haziran tarihine kadar devam edecek.

Açıklamalarında, "5-15 Haziran tarihleri arasında Baltık Denizi ve Kaliningrad Eğitim Sahaları'nda 2023 tatbikat yılına uygun olarak Baltık Filosu birliklerinin katılımıyla Koramiral Vladimir Vorobyov liderliğinde eğitim tatbikatı başladı. Tatbikat kapsamında devriye gemileri, korvetler, küçük füze gemileri, füze botları, üs ve derin mayın tarama gemileri, 40'a yakın savaş gemisi, tekne ve destek gemileri kullanılacak. Ayrıca, tatbikatta 3 bin 500 personel ve 25 uçak yer alacak." denildi.

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada tatbikatın birimler arasındaki koordinasyonu arttırmayı amaçladığı ve savaş durumuna geçiş için hazırlıklı olmayı hedeflediği belirtildi. (İLKHA)

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.