Prof. Dr. Naci Görür: İstanbul'da Büyük Bir Deprem Bekliyoruz

Prof. Dr. Naci Görür: İstanbul'da Büyük Bir Deprem Bekliyoruz
Prof. Dr. Naci Görür, deprem bekledikleri yerleri açıkladı. Görür, işaret ettiği iki fayın birlikte kırılması halinde büyüklüğünün 7.5'e kadar gidebileceğini aktardı.

KRT canlı yayınında önemli açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul'da büyük bir depremin beklenmesi gerektiğini vurguladı. İstanbul'da 7.2 ile maksimum 7.6 büyüklüğünde bir depremin beklendiğini ifade eden Görür, bu depremlerin birinin Adalar'ın güneyindeki Adalar Fayı üzerinde, diğerinin ise bu fayla birleşen Kumburgaz Fayı üzerinde gerçekleşebileceğini belirtti.

Kilitli Faylar ve Tehlike

Görür, söz konusu fayların kilitli olduğunu ve günün birinde kırılacağını ifade etti. Özellikle Kumburgaz Fayı'nın 7.2 büyüklüğünde deprem üretebileceğini vurguladı. Bu durumun ciddi bir tehlike oluşturduğunu söyledi.

Tahmini Deprem Zamanı

İstanbul'da depremin ne zaman olacağı konusunda ciddi araştırmalar yapıldığını dile getiren Görür, 1999'dan sonra her an olma kaydıyla 30 yıl içerisinde depremin olma olasılığının yüzde 47 olduğunu belirtti. Bu durumun normal olmadığını ve ciddiye alınması gerektiğini vurguladı.

Marmara Kıyıları ve Tehlike

Marmara kıyılarına yakın olan yerlerin en fazla deprem şiddetine maruz kalacağını belirten Görür, bu şiddetin 9 olduğunu ifade etti. Kıyılarda dolgu alanlarda ve alüvyon içlerinde olan çökel niteliği olan zeminlerin depremde ayakta kalabilmesi için sağlam olması gerektiğini vurguladı.

Prof. Dr. Naci Görür'ün açıklamaları, İstanbul'da yaşayanların ve bu bölgede faaliyet gösterenlerin deprem hazırlıklarını ve güvenlik önlemlerini bir kez daha gözden geçirmeleri gerektiğini gösteriyor.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 4 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.