Portekiz, Haftada 4 Gün Çalışma Pilot Uygulaması Deniyor

Portekiz, Haftada 4 Gün Çalışma Pilot Uygulaması Deniyor
Avrupa'da salgın sonrasında bazı ülkelerde uygulamaya geçen haftada 4 gün çalışma düzenine denemelerine Portekiz de katıldı.

Portekiz, bugünden itibaren haftada 4 gün çalışma pilot uygulamasına 100 şirkette başladı. İşverenler ve gönüllü olarak katılan işçiler, maaşlarını etkilemeden haftalık çalışma gün sayısını düşürerek pilot programa katılabilirler.

Bakan Ana Mendes Godinho, haftada 4 gün çalışma uygulamasını yürürlüğe koyan kararnamenin 5 Haziran'da yürürlüğe girdiğini açıkladı. Bu uygulama, haftalık çalışma saatinin 40'tan 32'ye indirilmesini içeriyor.

Haftada 4 gün çalışma pilot uygulamasına 100 şirketin katıldığı belirtildi ve İstihdam ve Mesleki Eğitim Enstitüsü tarafından karşılanacak olan 350 bin avroluk bütçeyle finanse edileceği ifade edildi.

Pilot programa katılan şirketler, uygulama öncesinde, sırasında ve sonrasında verimlilik, ara maliyetler ve çalışanların refahı gibi konular hakkındaki bilgilerini bakanlık ile paylaşarak bir rapor sunacaklar.

Avrupa'da Covid-19 salgını sonrasında özellikle gündeme gelen haftada 4 gün çalışma uygulamasına ilk kez katılan ülkelerden biri Belçika olmuştu. İsveç ve Finlandiya gibi bazı Kuzey Avrupa ülkeleri de benzer programları denemişken, İspanya bu yıl başında 41 endüstri şirketinde haftada 4 gün çalışma denemelerine başlamıştı. (İLKHA)

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.