PKK saldırısında 16 kişiyi kaybeden Bayram Yaman hayatını kaybetti

PKK saldırısında 16 kişiyi kaybeden Bayram Yaman hayatını kaybetti
Diyarbakır'ın Dürümlü mezrasında 6 yıl önce PKK'lı teröristlerin düzenlediği saldırıda ailesinden 16 kişiyi kaybeden Bayram Yaman, böbrek yetmezliğinden dolayı hayatını kaybetti.

Diyarbakır'ın Dürümlü mezrasında 6 yıl önce PKK'lı teröristlerin infilak ettirdiği 15 ton patlayıcı yüklü kamyon saldırısında 16 kişiyi kaybeden Bayram Yaman, böbrek yetmezliğinden yaşamını yitirdi. 12 Mayıs 2016 tarihinde Bingöl'ün Genç ilçesinde gerçekleşen saldırı sonucunda Bayram Yaman; 2 oğlu, 1 torunu ve ağabeyi olmak üzere 16 yakınını kaybetmişti. O acı olayın ardından böbrek rahatsızlığı yaşamaya başlayan Yaman, uzun süre diyaliz tedavisi görmüştü. Ancak maalesef dün hayatını kaybetti.

Bayram Yaman'ın yeğeni Hacı Çelebi Yaman, amcasının 2016'daki saldırıda 16 yakınını kaybettikten sonra böbrek rahatsızlığı yaşadığını ve diyaliz hastası olduğunu ifade etti. Hacı Çelebi Yaman, amcasının acısıyla bugüne kadar mücadele etmeye çalıştığını ancak dün vefat ettiğini belirtti. Ancak bu süre boyunca kendilerine hiçbir yetkilinin ulaşmadığını, hiçbir kişinin taziye dileğinde bulunmadığını ve hiç kimseden haber almadıklarını ifade etti.

Bu haberde, 6 yıl önceki terör saldırısında yaşamını kaybeden Bayram Yaman'ın böbrek yetmezliği nedeniyle vefat ettiği, acılı ailesinin uzun süre boyunca hiçbir yetkili tarafından aranılmadığını ve ilgi gösterilmediğini vurguluyor. (İLKHA)

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 178 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.