Pakistan'da Karışıklık Sürüyor: Ordu Göreve Çağrıldı

Pakistan'da Karışıklık Sürüyor: Ordu Göreve Çağrıldı
.

Pakistan'da Karışıklık Sürüyor: Ordu Göreve Çağrıldı

Pakistan'ın eski başbakanı İmran Han'ın dün yolsuzluk suçlamasıyla tutuklanmasının ardından, ülkedeki karışıklık devam ediyor. Han taraftarları ve güvenlik güçleri arasındaki çatışmalarda ölü sayısı arttı ve hükümet ordusunu göreve çağırdı.

Pakistan, eski Başbakan İmran Han'ın dün tutuklanmasının ardından başlayan protestolarda can kayıpları yaşadı. Bazı eyaletlerin ardından federal hükümet de başkent İslamabad'da güvenliği sağlamak için silahlı kuvvetleri göreve çağırdı.

Hayber Pahtunhva, Belucistan ve Pencap eyalet yönetimlerinin ardından federal hükümet de başkent İslamabad'da güvenliğin sağlanması için silahlı kuvvetleri görevlendirdi.

Dünden bu yana düzenlenen protestolarda toplam 8 kişi öldü, 40'tan fazla kişi yaralandı. Ülke genelinde 1200'den fazla gösterici gözaltına alındılar.

Pakistan ordusu tarafından yapılan açıklamada, İmran Han'ın tutuklanmasının ardından başlayan protestolarda yaşanan şiddete işaret ederek, 9 Mayıs'ın "kara bir sayfa" olarak anılacağı kaydedildi.

Açıklamada, protestocuların orduya ait kurumları hedef aldığını ve gösterilerde silahlı kuvvetler karşıtı sloganlar belirlediği, kimseye hukuku kendi eline alma izni verilmeyeceğine dair ifadeler yer aldı.

Pakistan Adalet Hareketi Partisi (PTI) liderlerinin bir taraftan ordunun methini yaptığı, ancak diğer taraftan destekçilerini silahlı kuvvetlere karşı tahrik ettiği aktarılan açıklamada, bu durumun "iki yüzlülük" olduğu belirtildi.

Açıklamada, silahlı kuvvetlere, güvenlik güçlerine ve kamuya ait mallara saldırıların devam etmesi halinde, protestoculara şiddetli bir şekilde karşılık verileceği uyarısında bulunuldu ve bu durumun ülkeyi iç savaşa sürüklemek isteyen grupların sorumluluğunda olacağı belirtildi.(İLKHA)

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.