Özel Hastane Şebekesinde Yenidoğan Bebek Skandalı: Gözaltına Alınanlar Arasında 14 Doktor ve 17 Hemşire Var

Özel Hastane Şebekesinde Yenidoğan Bebek Skandalı: Gözaltına Alınanlar Arasında 14 Doktor ve 17 Hemşire Var
Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, doktor ve sağlık çalışanlarının da aralarında bulunduğu özel hastanelerin yenidoğan yoğun bakım ünitelerine bebek yönlendirdikleri ve bu karşılığında yüklü miktarda para aldıkları t

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, doktor ve sağlık çalışanlarının da aralarında bulunduğu bir şebeke ortaya çıktı. Şebeke, özel hastanelerin yenidoğan yoğun bakım ünitelerine bebek yönlendirdikleri ve bu karşılığında yüklü miktarda para aldıkları belirlendi.

SGK'nın Günlük 8 Bin TL Ödeme Yaptığı Tespit Edildi

Yeni doğan yoğun bakımda kalan her bebek için SGK Başkanlığı tarafından o özel hastanelere günlük 8 bin TL ödeme yapıldığı ortaya çıktı. Soruşturma kapsamında, haksız kazanç sağladığı öne sürülen 14 doktor, 17 hemşire ve 8 hastane görevlisi olmak üzere toplam 41 kişi gözaltına alındı.

Aramalarda Usulsüz Tıbbi İşlemlere İlişkin Belgeler Ele Geçirildi

Operasyon kapsamında yapılan aramalarda, 102 sayfa usulsüz tıbbi işlemlere ilişkin doküman ele geçirildi. Zanlıların ikamet ve iş yerlerindeki aramalarda ise 45 dijital materyal ve muhtelif nitelikte hasta raporları ile belgelere ve 55 kutu yenidoğan hasta ilacına el konuldu.

Suçlamalar Arasında "Örgüt Kurma" ve "Nitelikli Dolandırıcılık" Var

Gözaltına alınan zanlılar hakkında "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "nitelikli dolandırıcılık", "kasten öldürmenin ihmali davranışlarla işlenmesi" ve "rüşvet" gibi suçlamalar yöneltiliyor. Emniyetteki işlemler ise devam ediyor.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 24 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.