Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği Değişti

Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği Değişti
Okul öncesi eğitim ve ilköğretim kurumları yönetmeliği değişti

Okul öncesi eğitim ve ilköğretim kurumları yönetmeliği değişti

Millî Eğitim Bakanlığı, Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde değişiklik yaptı ve yayımladı. Değişiklikler hemen yürürlüğe girdi. 

Özürsüz olarak aralıksız 5 gün devam etmeyen öğrencilerin velilerine elektronik posta veya kısa mesaj yolu ile bilgilendirme yapılacak. 10 gün okula devam etmeyen öğrencilerin velileri ise okul müdürlüğü tarafından yazılı olarak uyarılacak.

Okul öncesi eğitim, resmi okul öncesi eğitim kurumlarında ücretsiz olacak ve önceden alınan çocukların beslenme, temizlik hizmetleri ve eğitim programının uygulanmasına yönelik materyaller için ücretler de artık alınmayacak.

Beslenme saatlerinde çocuklara refakat etmesi gereken öğretmen ve yardımcı personeller, okuldaki yemek hizmetinden ücretsiz yararlanacaklar. Okulun diğer çalışanları da, ilgili hesaba haftalık veya aylık peşin olarak yatırmaları kaydıyla günlük yemek ücretinden faydalanabilecekler.

"Her muhasebe kaydı için ispatlayıcı bir belge gerekecek, mali sonuç doğuran her işlem muhasebe kayıtlarında yer alacak ve Bakanlıkça kurulan merkezi bilgi sistemi (TEFBİS) kayıt edilecek" denildi.

1 Temmuz 2023 tarihinden itibaren, okul yönetimleri tarafından velilerden alınan aylık ücret, kamu bankalarından birinde açılan okul öncesi aidat hesaplarında bulunan bakiye okul-aile birliği hesabına aktarılacak.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.