Oktuay: CHP Zihniyeti Eğitimimize Engel Oluyor

Oktuay: CHP Zihniyeti Eğitimimize Engel Oluyor
HÜDA PAR İstanbul İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Gülsüm Sena Kiraz Oktuay, son dönemlerde kadın konusu üzerinden partilerinin kadına değer vermediği, okutmadığı ve benzeri iftiralara ilişkin açıklamalarda bulundu.

HÜDA PAR İstanbul İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Gülsüm Sena Kiraz Oktuay, son dönemde HÜDA PAR'a yönelik kadın konusu üzerinden yapılan saldırılara ilişkin konuştu. Partilerinin kadına değer vermediği iddialarına cevap veren Oktuay, asıl yasakçı ve eğitime engel olan zihniyetin CHP olduğunu ifade etti.

Oktuay, "CHP ve 28 Şubat zihniyetinin bürokraside biz Müslüman kadınlara hayat hakkı dahi sunmadığı bir dönemde tesettürümle eğitim hayatımı devam ettirmek için mağduriyetler yaşadım ve onurlu duruşumu bozmadan Hukuk Fakültesinden mezun oldum. Eğitim hakkını gasp eden bu zihniyete karşı dirençli olmak ve onurlu duruşumu devam ettirmek için okumaktan bir an olsun yılmadım. Tüm engellemelerin karşısında ise ailemin ve partimin desteğini gördüm. Bugün ise avukat kimliğimle o zorlu yıllarda desteğini gördüğüm ailemin ve HÜDA PAR'ın yanında duruşuma devam ediyorum" dedi.

HÜDA PAR İstanbul Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi olarak birçok teşvik edici çalışmaya imza attıklarını söyleyen Oktuay, "Gerek eğitim birimiyle genç arkadaşlarımıza ışık olma gerek hukuk birimimizle haklarımızı öğrenme noktasında farklı farklı alanlarda çalışıyoruz. Bu projelerimizle HÜDA PAR'ın medeniyet projesine ihtiyaç duyan herkese ulaşmak için çaba harcıyoruz" şeklinde konuştu.

Oktuay, "CHP zihniyeti kara propagandalarla bizi evden çıkmıyor sanıyorlar değil mi? Aslında bu halktan ne kadar kopuk olduklarını gösteriyor. Biz evde değil halkın yanındayız. Ayrıca, biz okul kapılarından içeriye alınmazken bize engel olan babamız değil, CHP ve saz arkadaşlarının yasakçı zihniyetiydi. Ha bu arada tesettürlü kızları ikna odalarına tıkıp dayatmalarda bulunan da HÜDA PAR değil, CHP zihniyetiydi. CHP ve saz arkadaşları kadın konusunda en son konuşacak kişilerdir" ifadelerini kullandı.

(İLKHA)

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.