Öğrenciler, Çevre Kirliliğine Dikkat Çekmek için Resimler Çizdi

Öğrenciler, Çevre Kirliliğine Dikkat Çekmek için Resimler Çizdi
Şırnak’ın Silopi ilçesinde Fen Lisesi öğrencileri çizdikleri resimler ile çevre kirliliğine dikkat çekti.

Silopi Senan İdin Fen Lisesi öğrencileri, çevre kirliliği hakkında farkındalık yaratmak için tuval üzerine akrilik ve yağlı boya tekniği ile yaptıkları resimleri Sanat Sokağı'nda sergiledi.

Fen Lisesi öğrencilerinden Rozetin Tayboğa, atık atma nedeniyle ölen hayvanları resmetti. Tayboğa, "Günümüzde çevre kirliliği büyük bir sorun haline geldi. Bu nedenle, Silopi'yi bilinçlendirmek ve duyarlılık oluşturmak için çalıştık. Yaptığım yüzeyde, çevre kirliliği problemini ele aldım. Resmimde, atıklar yüzünden yiyecek bulamayan hayvanların bu atıkları yemelerini, bu sebeple ölmelerini ve üzülen bir kız çocuğunu resmettim." dedi.

Sanayi ve endüstrinin çevreye verdiği zararı gösteren Nida Ruyal ise, doğanın bir çöplük olarak kullanılmasının gelecek nesil için büyük bir problem teşkil edeceğini söyledi.

Görsel Sanatlar öğretmeni Fahrettin Kaya, "Sergimizi açtığımız bugüne kadar, güzel geri dönüşler aldık. Okulda farkındalık sergisi kapsamında, çevre kirliliği, kutup araştırmaları ve dünyayı küresel olarak ilgilendiren sorunları ele alan çalışmaları sergiledik. Fen Lisesi olarak, öğrencilerimizin sanatsal ve sportif faaliyetlere ilgi göstermeleri, bizi fazlasıyla mutlu etti." diye açıkladı.

Sergi, ilçedeki öğrenciler ve halk tarafından ilgiyle ziyaret edildi. (İLKHA)

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.