Naci Görür 'İlk kez söylüyorum' diyerek Tunceli'yi uyardı! ‘Şakası yok, 7,4’lük…’

Naci Görür 'İlk kez söylüyorum' diyerek Tunceli'yi uyardı! ‘Şakası yok, 7,4’lük…’
Deprem felaketinin ardından milyonlarca kişi tarafından yakın takip altına alınan deprem uzmanı Naci Görür, katıldığı bir programda Tunceli ili için ilk kez uyarılarda bulundu. İşte o uyarılara dair ayrıntılar…

6 Şubat tarihinde meydana gelen deprem felaketinin ardından açıklamaları ile dikkat çeken Prof. Dr. Naci Görür, bir canlı yayına katıldı. Canlı yayında fay hatları ile ilgili güncel verileri paylaşan Görür, Erzincan- Karlıova bölgesine dikkat çekti.

Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğunu ve buna göre ivedilikle tedbir alınması gerektiğini belirten Naci Görür, Tunceli ili ile ilgili de çarpıcı açıklamalarda bulundu. Görür’ün Tunceli için deprem öngörüleri, bölgede tedirginlik yarattı.

TUNCELİ’DE DEPREM BEKLEDİĞİNİ AÇIKLADI

Buket Aydın’ın ‘Yüz Yüze’ programına konuk olan İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Türkiye’nin deprem haritası ile ilgili birtakım değerlendirmelerde bulundu. Görür, ‘Belki de ilk kez söyleyeceğim’ diyerek Tunceli ilini uyardı.

Tunceli’nin deprem tehdidi altında olduğunu belirten Görür, bunun nedenini de Erzincan- Karlıova arasında yer alan Yedisu fay hattına bağlandı. İlgili fayın en son 1790’lerde deprem ürettiğini belirten Görür, ‘250 senede bir deprem üretme potansiyeli var’ ifadelerini kullandı.

250 yıllık hesap doğrultusunda tarihin bugünlerde denk geldiğini belirten Görür, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Özellikle Pülümür’ün olduğu yer. Erzincan- Karlıova arasını bekliyoruz. Bu fay deprem üretirse 7,4’e kadar çıkabilir. Tunceli’ye de uzak değil.”

OVACIK FAYINA DİKKAT ÇEKTİ

naci-gorur-ilk-kez-soyluyorum-diyerek-uyardi-74e-kadar-cikabilir-holn.webp

Açıklamasının başında Pülümür’e dikkat çeken ve Erzincan- Karlıova arasının Tunceli’ye hiç de uzak olmadığını belirten Naci Görür, şehrin batı tarafından da bir fay ile çevrili olduğunu vurguladı. Bu noktada Ovacık fayına dikkat çeken Görür, açıklamaları ile bölge halkını tedirgin etti.

Ovacık fayının yavaş yavaş hareket ettiğini ve bu doğrultuda deprem ürettiğini belirten Görür, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Dört taraftan fay ile çevrilidir. Yedisu fayı güneyinde Nazimiye fayı var. Yedisu fayı özellikle endişe konumundadır. Eli kulağında, şakası yok. Zaman olarak kesin konuşamıyoruz elbette. Tekerrür periyodunu bilemiyoruz.”

Kaynak: Haber Merkezi

Kaynak:Haber Merkezi

Bu haber toplam 115 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.