MÜSİAD Batman Şubesi enflasyonu değerlendirdi

MÜSİAD Batman Şubesi enflasyonu değerlendirdi
Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Batman Şube Başkanı İrfan Özdemir, yaptığı yazılı açıklamada, mayıs ayında yüzde 39,59'a gerileyerek son 17 ayın en düşük seviyesinde gerçekleşen yıllık enflasyonun yılın ikinci yarısında ivme kazanacağını söyledi.

Özdemir, Türkiye ekonomisinde seçim sürecinin sona ermesi ile birlikte belirsizliklerin ortadan kalktığını ve tamamen açık bir sürece girildiğini ifade etti. Yıllık enflasyonun mayıs ayında yüzde 39,59'a gerileyerek son 17 ayın en düşük seviyesine indiğini belirten Özdemir, yılın ikinci yarısında enflasyonun ivme kazanacağına inandıklarını söyledi.

Özdemir, üretici fiyatlarındaki yıllık artışın da son 2 yılın en düşük seviyesi olan yüzde 40,76'ya gerilediğine dikkat çekerek, fiyatlar arasındaki makasın kademeli olarak daralacağına ve belirsizliğin fiyatlandığı dönemin sona erdiğine işaret eden önemli bir gelişme olduğunu kaydetti. Özdemir ayrıca, cari açığın gözle görülür bir şekilde azaldığına ve tarihi yüksek seviyeye yükselen istihdamın ülkenin pozitif ayrışma sürecinin 2023 yılında da sürdüğünü gösterdiğine vurgu yaptı.

Özdemir, gelecek 5 yılda uygulanacak etkin ekonomi politikaları neticesinde Türkiye'nin Yüzyıl iddiasına yaraşır bir döneme girdiğine ve yeni kabine ve ekonomi yönetiminin Türkiye'ye yeni bir dinamizm getireceğine inandığını söyledi.

MÜSİAD Batman Şubesi Başkanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni kabine ve ekonomi yönetiminin ülkeye hayırlara vesile olmasını temenni etti. (İLKHA)

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.