Munzur Üniversitesi Rektörü Kenan Peker kimdir?

Munzur Üniversitesi Rektörü Kenan Peker kimdir?
Atamalar neye göre yapıldı?

Resmi Gazete'de yayınlanan bir Cumhurbaşkanlığı Kararı ile, 13 devlet ve özel üniversite için rektör ataması yapıldı. Atamalar kapsamında, Galatasaray Üniversitesi Rektörlüğü'ne atanan isim çok merak edildi. Peki, Kenan Peker kimdir? Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kenan Peker, kaç yaşındadır ve nerelidir?

Kenan Peker Kimdir?

Prof. Dr. Kenan Peker, Munzur Üniversitesi Rektörlüğü'ne atanmıştır. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayınlanan 13 üniversite rektör atamasından, Galatasaray Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Abdurrahman Muhammed Uludağ'ın getirilirken, Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Feridun Yılmaz atandı.

Galatasaray Üniversitesi'ne Uludağ atandı

Söz konusu kararla, Afyon Kocatepe Üniversitesi'ne Prof. Dr. Mehmet Karataş, Biruni Üniversitesi'ne Prof. Dr. Adnan Yüksel, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'ne Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, Bursa Uludağ Üniversitesi'ne Prof. Dr. Feridun Yılmaz, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'ne Prof. Dr. Ramazan Cüneyt Erenoğlu, Çankaya Üniversitesi'ne Prof. Dr. Hadi Hakan Maraş, Galatasaray Üniversitesi'ne Prof. Dr. Abdurrahman Muhammed Uludağ, İstanbul Beykent Üniversitesi'ne Prof. Dr. Volkan Öngel, İstanbul Ticaret Üniversitesi'ne Prof. Dr. Ömer Torlak, İzmir Ekonomi Üniversitesi'ne Prof. Dr. Yusuf Hakan Abacıoğlu, Munzur Üniversitesi'ne Prof. Dr. Kenan Peker, Muş Alparslan Üniversitesi'ne Prof. Dr. Mustafa Alican ve Van Yüzüncüyıl Üniversitesi'ne Prof. Dr. Hamdullah Şevli rektör olarak atandı.

Atamalar neye göre yapıldı?

Bu atamalar 2547 sayılı Kanunun 13'üncü Maddesi ve 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2'nci, 3'üncü ve 7'nci maddelerine uygun olarak yapıldı.

Kaynak:Haber Merkezi

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.