Multipl Skleroz (MS) Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar

Multipl Skleroz (MS) Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar
Türkiye'de yaklaşık 50 bin kişiyi etkilediği tahmin edilen Multipl Skleroz (MS) hastalığı yeteri kadar bilinmiyor.

Multipl Skleroz (MS), kronik bir sinir sistemi hastalığı olup sinir sistemi üzerinde etkisini göstermektedir. Sinir iletimini sağlayan beyin ve omurilikteki hücrelere karşı bağışıklık sistemi düzensiz saldırı gerçekleştirir. MS, dünya genelinde 2 milyondan fazla kişiyi, ülkemizde ise yaklaşık 50 bin kişiyi etkileyebilmektedir. Günlük yaşamı olumsuz yönde etkileyen güçsüzlük, uyuşma, yürüme zorluğu, denge kaybı ve görme bozukluğu gibi belirtilere yol açabilmektedir. Erken teşhis, doğru tedavi, düzenli takip ve yaşam tarzında yapılan değişiklikler ile MS hastaları uzun ve kaliteli bir yaşam sürebilirler.

Nöroloji Uzmanı Dr. Ezgi Yakupoğlu, toplumdaki yanlış bilinen MS konusunda açıklamalarda bulundu. Yakupoğlu, MS hastalığının doğru zamanda teşhis edilmesi için yanlış bilinenleri anlattı ve önemli önerilerde bulundu.

Dr. Yakupoğlu, MS hakkında yanlış bilinenleri şu şekilde sıraladı:

Multipl Skleroz erken dönemde teşhis edilemez. YANLIŞ!

DOĞRUSU: MS, nöroloji hekimlerine başvurulduğunda, hastalık öyküsü ve muayeneler sonrasında kol ve/veya bacaklarda güçsüzlük, uyuşma, dengesizlik, yorgunluk, çift görme ve görme bozukluğu gibi belirtilerle erken dönemde teşhis edilebilir. Zamanında hekime başvurmak hastalığın daha kötü seyretmesini önler.(İLKHA)

Kontrol altına alınamayan bir hastalıktır. YANLIŞ!

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.