Müezzin-Kayyım Hadi Çakar: Peygamber Efendimiz'i Anlamak İçin Sünnetlerini Yaşamak ve Yaşatmak Gerekir

Müezzin-Kayyım Hadi Çakar: Peygamber Efendimiz'i Anlamak İçin Sünnetlerini Yaşamak ve Yaşatmak Gerekir
 hozathaber.com Yazı İşleri Müdür
Hazreti Muhammed'in unutulmaya yüz tutmuş sünnetleri hakkında İLKHA'ya konuşan Müezzin-Kayyım Hadi Çakar, Hazreti Peygamberi anlamak için sünnetlerini yaşamanın ve yaşatmanın gerekli olduğuna dikkat çekti.

Müezzin-Kayyım Hadi Çakar, konuşmasında Peygamber Efendimiz'in unutulmaya yüz tutmuş sünnetleri hakkında değindi. Çakar, Müslümanların sünnetleri ihmal etmesinin büyük bir zaaf olduğunu, bu zaafın ortadan kaldırılması veya minimize edilmesi için sünnetlerin toplumda ihya edilmesi gerektiğini belirtti.

Çakar, Peygamber Efendimizin unutulmaya yüz tutmuş sünnetleri arasında misvak, misafirlik, gece namazı, cemaatle namaz kılmak, Cuma günü gusletmek, nafile namazlar ve saf sıklığı sünnetlerini dile getirdi.

"Özellikle ahir zamanda sünnetin önemi çok daha anlaşılıyor ve aynı şekilde ihtiyaç duyuluyor"

Müezzin-Kayyım Hadi Çakar

Sünnetin önemine dair açıklamalarda bulunan Çakar, "Sünnet, Peygamber Efendimizin uygulamaları ve yoludur. Bu konuda Müslümanların sünnetleri takip etmeleri ve hayatlarına geçirmeleri gerekir. Peygamber Efendimiz Aleyhisselam veda hutbesinde şöyle buyuruyor: 'Sizlere iki emanet bırakıyorum. Bunlara sımsıkı sarıldığınız sürece asla delalete düşmezsiniz. Bunlar; Kur'an-ı Kerim ve sünnetimdir.' Eğer biz Peygamber Efendimiz Aleyhisselam'a ve sünnetine titizlikle intiba edersek taklitçilikten, gösterişten uzak kalırız. Aksine heva ve heveslerimizin peşinden takılırsak delalete uğrayıp şer yolundan gitmiş oluruz. Özellikle ahir zamanda sünnetin önemi daha iyi anlaşılıyor ve aynı şekilde ihtiyaç duyuluyor. Gençlerimiz ve çocuklarımız Peygamber Efendimiz Aleyhisselam'ın sünnetini tanıtmalı ve uygulamalıdırlar."

Çakar, sünnetsizlikten kaynaklanan birçok sorun yaşandığına dikkat çekti. Bu yüzden unutulmaya yüz tutmuş sünnetleri hatırlatıp yaşatmanın önemine vurgu yaptı. Cemaatle namaz kılmak, istişare, misvak kullanmak, gece namazı, nafile namazlar, selamı yaymak, aksırınca "elhamdülillah" demek ve Cuma günü gusletmek gibi sünnetlerin ihya edilmesi gerektiğini belirtti.

"Efendimizin hayatını takip ettiğimizde bizim hayatımız da güzelleşir"

Çakar, "Peygamber Efendimiz Aleyhisselam'ın hayatına bakarak her konuda örnek alabiliriz. Örneğin, yemekten önce elleri yıkamak veya yemekten sonra elleri yıkamak, misvak kullanmak gibi sağlıkla ilgili konularda bile sünnetleri takip etmek önemlidir. Gece namazı, nafile namazlar, selamı yaymak, aksırınca 'elhamdülillah' demek gibi birçok sünnet Peygamber Efendimiz Aleyhisselam'ın hayatında yer almaktadır. Cuma günü için de Efendimiz temizliğe çok önem veriyordu. Cuma gününde gusletmek de bir sünnettir. Efendimizin hayatını takip eden bizler hayatımızı da güzelleştirebiliriz. Allah-u Teala, Peygamber Efendimizi rol model olarak göndermiştir ve kıyamete kadar da öyle kalacaktır." şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.