Minikler Topladıkları Eşyalarla Müze Kurdu

Minikler Topladıkları Eşyalarla Müze Kurdu
Darende'de İlkokul Öğrencilerinden Kendi Müzeleri

Malatya'nın Darende ilçesinde, Cumhuriyet İlkokulu 4. sınıf öğrencileri evlerinde topladıkları 250 parça eski eşyayla kendi müzelerini oluşturdu. Öğrencilerin ve öğretmenlerin katkılarıyla hayata geçirilen bu proje, çocukların kültürel mirasa ilgilerini artırmayı hedefliyor.

Köstekli saatlerden yöresel elbiselere, bakır kaplardan antika lambalara, eski paralardan tarihi kartpostallara kadar birçok farklı eşyanın sergilendiği bu özel müze, çocukların geçmişe dönük bir yolculuk yapmalarına imkan tanıyor. İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce, bu projenin çocukların bakış açısını genişlettiğini ve kültürel farkındalıklarını artırdığını vurgulayarak, öğretmenleri bu yaratıcı çalışmadan dolayı tebrik etti.

İnce, "Müze oluşturma fikriyle çocuklarımızın ufkunun gelişmesini sağlayan öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Çok güzel bir çalışma olmuş. Eserler çok güzel. Her okulda böyle bir çalışma olsa öğrencilerimiz için çok faydalı olur" dedi. Öğrencilerin bu proje sayesinde tarih ve kültürel değerlere daha fazla ilgi göstermeleri amaçlanıyor. Bu tür eğitimsel girişimler, öğrencilerin öğrenme deneyimlerini zenginleştirmeye yardımcı oluyor.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bu haber toplam 178 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.