Milli Eğitim Bakanlığı'nda Devir Teslim

Milli Eğitim Bakanlığı'nda Devir Teslim
Milli Eğitim Bakanlığına atanan Yusuf Tekin, devir teslim töreniyle görevi Mahmut Özer’den devraldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mahmut Özer’in yerine yeni Milli Eğitim Bakanı olarak Yusuf Tekin'i atamasının ardından bakanlık binasında devir teslim töreni düzenlendi.

Öncelikle konuşan Özer, yeni görevinde Tekin'e başarılar diledi.

Ardından konuşan Tekin, Türkiye'de maarif mücadelesinin sadece bakanlıkta bürokrasi olarak yürütülecek bir mücadele olmadığını, dışarıdan gelen katkıların da şerefli bir iş olduğunu belirtti.

Tekin, "Sayın Cumhurbaşkanımızın bizlere güvendiği için bize bu görevi layık gördüğü için kendisine minnettarız. Onun desteği ile Müsteşarken hem Başbakanlık hem de Cumhurbaşkanlığı dönemlerinde bu adımları atabildik. İnşallah çok güzel şeyler yapacağız." dedi.

Bakan Tekin, 2018'den bu yana Türkiye'de birçok şeyin değiştiğini belirterek, "2023 seçimlerinden sonra hem siyasette hem bürokraside birçok paradigma değişti, değişmek zorundayız. Artık önümüzdeki yüzyılın Türkiye Yüzyılı olacağını düşünüyoruz ve iddia ediyoruz. Türk eğitim sistemini hak ettiği yere çıkarmak için hep birlikte mücadele edeceğiz. Gecemiz, gündüzümüz, haftanın 7 günü, tüm mesaimiz, tüm gücümüzle bu mücadeleyi yürüteceğimize milletimize taahhüt ediyoruz. Sonuna kadar mücadele edeceğiz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.