Milletvekili Çiçek, Tüm Ailesi Katledilen Otistik Çocuğun Akıbetini Sordu

Milletvekili Çiçek, Tüm Ailesi Katledilen Otistik Çocuğun Akıbetini Sordu
Otistik Çocuğun Dramı: Ankara'daki Cinayetin Ardından Milletvekili Çiçek, Bakan Göktaş'a Çağrıda Bulundu.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü ve Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi İstanbul Milletvekili Cengiz Çiçek, Ankara'da yaşanan trajik olaya dair Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'a bir dizi soru önergesi yöneltti.

Çiçek, otistik bir çocuğun ailesinin üst katındaki komşusu tarafından gerçekleştirilen vahşetin ardından Bakan Göktaş'a şu soruları sordu:

  1. Otistik çocuğun yaşadığı dram karşısında neden hâlâ bir açıklama yapmadınız? Bu sessizlik, otistik bireyleri ve ailelerini bu travmanın ardından daha büyük bir izolasyona mı sürükleyecektir?

  2. Tüm ailesini kaybeden otistik çocuğun geleceği hakkında ne gibi planlarınız bulunmaktadır?

  3. Aileyi, en küçük ve engelli üyesinin gözleri önünde katleden failin akıbeti nedir?

  4. Fail T.Ü., silahı nereden ve nasıl temin etmiştir?

  5. Otistik bireylerin ve ailelerinin barınma sorunları hakkında herhangi bir araştırma sonucunuz var mı? Bu mağduriyet yaşayan ailelere yönelik çözüm planlarınız nelerdir?

  6. Otistik bireylerin hakları ve bilimsel destek ihtiyaçlarını kamusal, ücretsiz ve eşit bir şekilde sağlamak için bir planınız var mı?

  7. Engellilik sorununu insan hakları ve demokrasi sorunu olarak ele alarak, otistik bireylerin yaşadığı sorunlara çözüm getirmeyi düşünüyor musunuz?

Soru önergeleri, otistik bireylere ve ailelerine yönelik yaşanan bu trajik olayın ardından alınacak tedbirleri ve çözüm planlarını merak eden bir yaklaşımı yansıtmaktadır.

Kaynak:Haber Merkezi

Bu haber toplam 156 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.