Meteorolojiden Uyarı: Ülke Genelinde Kuvvetli Yağış ve Rüzgar Bekleniyor

Meteorolojiden Uyarı: Ülke Genelinde Kuvvetli Yağış ve Rüzgar Bekleniyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülkenin batısına fırtına ve yağış, doğusuna ise çığ uyarısında bulundu. 3 il turuncu, 19 kent ise sarı kodla uyarıldı.

Son meteorolojik değerlendirmelere göre, ülkenin batı kesimlerinde yer yer çok bulutlu bir hava hakim olacak. Marmara, Ege, Batı Akdeniz ve iç kesimlerde bulunan Ankara, Düzce, Zonguldak, Bartın, Bolu ve Eskişehir çevrelerinde sağanak yağışların etkili olması bekleniyor. Özellikle Kıyı Ege ve Batı Akdeniz kıyılarında ise gök gürültülü sağanak yağışlar yaşanabilir.

Yağışların şiddetinin Marmara'nın batı kesimleri, Kıyı Ege ile Antalya ve Isparta çevrelerinde yoğun olacağı tahmin ediliyor. Ayrıca iç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis olaylarına da rastlanabilir. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda ise çığ tehlikesi bulunuyor.

Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif seyrederken, Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'de güneyli yönlerden yer yer kuvvetli, Kıyı Ege'de ise fırtına şeklinde eseceği öngörülüyor.

Özellikle Çanakkale, Balıkesir’in batı ilçeleri, Edirne, Kırklareli, İzmir, Aydın, Manisa ve Muğla çevrelerinde kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısı yapıldı. Sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekiyor.

Ayrıca, Doğu Karadeniz’in yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda çığ tehlikesi bulunuyor. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları önemle vurgulanıyor.

Uyarı alan iller arasında; Ağrı, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bitlis, Çanakkale, Edirne, Erzurum, Giresun, Hakkari, İzmir, Kars, Kırklareli, Manisa, Muğla, Muş, Rize, Trabzon, Van, Şırnak, Ardahan ve Iğdır bulunuyor.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 3 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.