Meteorolojiden 21 İl İçin Sel ve Su Baskını Uyarısı Geldi

Meteorolojiden 21 İl İçin Sel ve Su Baskını Uyarısı Geldi
.

Meteorolojiden 21 İl İçin Sel ve Su Baskını Uyarısı Geldi

Eskişehir, Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak, Konya ve Denizli çevreleri ile Bursa, Burdur, Isparta, Ankara, Kayseri, Sivas, Tunceli, Elazığ, Malatya, Kahramanmaraş, Ordu, Giresun, Tokat, Adıyaman çevreleri ve Trabzon'un batı ilçelerinde kuvvetli yağış bekleniyor. Bu sebeple olası sel ve su baskınlarına karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, bugün ülke geneli parçalı ve çok bulutlu bir havaya sahip olacak. Marmara'nın doğusu ve Balıkesir çevreleri, İç Ege ve İzmir çevreleri, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güney Doğu Anadolu'nun aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.

Bugün sıcaklıklar, İç Ege'nin güney ve doğusunda normallerin 4 ila 6 derece altında olacak, diğer yerlerde ise normaller civarında seyredecektir.

Eskişehir, Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak, Konya ve Denizli çevreleri ile Bursa, Burdur, Isparta, Ankara, Kayseri, Sivas, Tunceli, Elazığ, Malatya, Kahramanmaraş, Ordu, Giresun, Tokat, Adıyaman çevreleri ve Trabzon'un batı ilçelerinde bugün öğleden sonra kuvvetli yağış bekleniyor.

Yağışlar nedeniyle sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı ve hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

(İLKHA)

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.