Meteoroloji Uzmanından Önemli Uyarılar: Zirai Don Tehlikesi ve Kuvvetli Yağış Bekleniyor

Meteoroloji Uzmanından Önemli Uyarılar: Zirai Don Tehlikesi ve Kuvvetli Yağış Bekleniyor
Salı gününden itibaren batı bölgelerinden başlayarak sıcaklıklar artacak, İstanbul, Ankara ve İzmir'de 3 gün boyunca yağış görülmeyecek.

Mehmet Özdemirci, iç kesimlerde gece sıcaklıklarının önemli ölçüde düşeceğini belirtti. Ankara'da bu gece sıcaklığın 2 dereceye kadar düşmesinin beklendiğini ifade eden Özdemirci, bazı ilçelerde ve yüksek kesimlerde eksi derecelere varabilecek soğukların yaşanabileceğini söyledi. Vatandaşları zirai don riskine karşı uyardı.

Doğu Bölgelerinde Kuvvetli Yağışlar Bekleniyor

Özdemirci, hafta başından itibaren doğu bölgelerinde gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağını açıkladı. Yarınki yağışların Van ve Erzincan dışındaki illerde kuvvetli olabileceğini belirtti. Bu durumun, bölgedeki vatandaşların dikkatli olması gerektiğini vurguladı.

Özellikle tarımla uğraşan vatandaşların ve ilgili kurumların hava durumunu yakından takip etmelerinin önemine değinen Özdemirci, ani sıcaklık değişimlerine ve yağışlara karşı hazırlıklı olunması gerektiğini ifade etti.

Uzmanlar, zirai faaliyetlerde bulunan vatandaşları ve çiftçileri, zirai don riskine karşı tedbirli olmaları konusunda uyardı. Ayrıca, doğu bölgelerinde kuvvetli yağışların etkili olacağı günlerde ani sel ve su baskını riskine karşı da gerekli önlemlerin alınması gerektiği vurgulandı.

Güvenilir Kaynaklardan Bilgi Alın

Hava durumu ile ilgili güvenilir kaynaklardan gelen bilgilere itibar edilmesi ve resmi uyarıları dikkate almanın, olası olumsuzluklara karşı en etkili korunma yöntemi olduğu hatırlatıldı.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 2 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.