Malatya’daki deprem nedeniyle bulanık hale gelen içme suyu normale döndü
Malatya’daki içme suyu, 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli bir deprem sonrasında bulanık hale geldi ve içilemez hale geldi. Ancak, 4 ay sonra suyun kalitesi normale döndü.
MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan bir açıklamada, depremin ardından çeşitli büyüklükte artçı depremler meydana geldiği, ancak laboratuvar testlerinde suya herhangi bir yabancı madde karışmadığının tespit edildiği belirtildi. Su kaynağındaki bulanıklık artık kaybolmuş ve içme suyunun kalitesi eski haline dönmüştür.
MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama, bireysel içme suyu depolarının temizlenmesi önerisinde bulundu ve suyun bulanık olması durumunun, depoların temizlenmesi sırasında oluşan bir durum olduğunu belirtti.(İLKHA)
Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.