LGS Tercih İşlemleri Başladı: İşte Detaylar

LGS Tercih İşlemleri Başladı: İşte Detaylar
Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılan merkezi sınav tercihleri bugün başlıyor. 8. sınıf öğrencileri, tercih işlemlerini 19 Temmuz tarihine kadar gerçekleştirebilecekler.

Öğrenciler, merkezi sınav puanıyla öğrenci alan okullar, yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar ve pansiyonlu okullar olmak üzere üç farklı grupta tercih yapabilecekler. Tercih işlemleri, Milli Eğitim Bakanlığı'nın "e-okul" sitesi üzerinden veya resmi ortaokul veya imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden gerçekleştirilebilecek.

Öğrenciler, sınavla öğrenci alan okullar listesinden en fazla 10 okula kadar tercih yapabilecekler. Ancak tercihlerde aynı okul türünden en fazla 3 okul seçilebilecek. Yerel yerleştirmede ise 5 okul tercih hakkı verilecek.

Deprem bölgesindeki okullarda kayıtlı olan 8. sınıf öğrencileri için, sınavla öğrenci alan okullarda her şube için 2 ek kontenjan açılacak.

Bu tercih süreci, öğrencilerin eğitim-öğretim hayatlarında önemli bir adımdır ve doğru tercihler yapmaları önemlidir. Öğrencilere ve velilere tercih sürecinde rehberlik hizmetleri sunan okul müdürlükleri veya danışmanlık merkezleri ile iletişime geçmeleri önerilmektedir. (İLKHA)

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 115 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.