LGS Sınavına Girenlerin Yorumu

LGS Sınavına Girenlerin Yorumu
Liselere Geçiş Sistemi sınavı Tüm Türkiye'de yapılığı gibi Mardin'de de düzenlendi. Sınava giren çocuklar, sınav hakkında değerlendirmelerde bulunarak duygularını paylaştı.

1 milyon 246 bin 429 8'inci sınıf öğrencisi, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavına girdi. İlk oturumda öğrencilere Türkçe'den 20, İnkilap Tarihi ve Atatürkçülük'ten 10, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil'den 10'ar soru soruldu. Sayısal oturum ise matematik ve fen becerileri toplam 40 soru ile 80 dakika sürdü.

Mardin'in Artuklu ilçesine Bağlı Ortaköy Mahallesinde LGS sınavına giren öğrenciler, sınavın daha kolay olduğunu ve zamanlarını rahatça kullandıklarını belirttiler. Sınava giren bir öğrenci olan Berat Çelik, "Birinci oturumda Türkçe, Sosyal Bilimler, Din Kültürü, İnkılap derslerinin sorularını çözdük. İkinci oturumda ise matematik ve fen sorularını çözdük. Matematik biraz daha diğer derslere göre zordu" dedi.

"Hedefim iyi bir liseye yerleşmek"

Öncesinde günde 50 soru test çözerek çalışan Berat Çelik, sınavda Din Kültürü'ndeki soruların kolay olduğunu ifade etti ve hedefinin iyi bir liseye yerleşmek olduğunu belirtti.

"Ders çalışmamla sınavda faydasını gördüm"

Öğrencilerden Abdurrahman Basıç da çalışmasının sınavda kendine fayda sağladığını ifade etti. Birinci oturumda Türkçe ve Din Kültürü alanlarının kolay olduğunu söyleyen Hüseyin Basıç, iyi bir liseye gitmeyi hedeflediğini belirtti. Deniz Çelik ise sınavın genel olarak iyi geçtiğini ve hedefinin bir yazılım mühendisi olmak olduğunu söyledi.

Merkezi sınav sonuçları, 26 Haziran’da açıklanacak. (İLKHA)

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.