Kahramanmaraş'taki Depremler Sonrasında 38 Binden Fazla Artçı Sarsıntı Yaşandı

Kahramanmaraş'taki Depremler Sonrasında 38 Binden Fazla Artçı Sarsıntı Yaşandı
Pazarcık ve Elbistan merkezli depremlerin ardından şu ana kadar 38 bin artçı sarsıntının yaşandığı belirtildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, Kahramanmaraş merkezli ve 11 ilde hissedilen depremlerin ardından yaklaşık 38 binden fazla artçı sarsıntı yaşandığını açıkladı.

6 Şubat'ta Pazarcık ve Elbistan merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki büyük deprem, Suriye'de de yıkımlara neden oldular ve 11 ilde hissedildiler.

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Tatar, büyük depremlerden sonra, artçı sarsıntıların uzun sürebileceğini belirtti.

Tatar, "Şu ana kadar yaklaşık 38 bin artçı sarsıntı meydana geldi. AFAD'ın yıllık ölçülen ortalama deprem sayısı 22 bin civarındayken, sadece 3,5 ayda bu depremler nedeniyle 38 binden fazla artçı sarsıntı yaşandı. Bu çok yüksek bir sayı ve bazıları zaman zaman 5'e kadar çıkabiliyor. Bu tür durumlarda, özellikle yerleşim alanlarında ve yakın çevrelerinde kaya düşmesi büyük bir risk oluşturuyor. 4 öğretmenin Adana'da kaya düşmesi sonrası ölümü hala yüreklerimizde bir acı olarak yer almaktadır. Bu nedenle, bu tür kaya düşmesi riski olan yerlerde dikkatli olmalısınız," diye konuştu. (İLKHA)

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.