İstanbul - Antalya Arası Yapılacak Yeni Hızlı Tren Hattı ile 4 Saat 45 Dakikada Ulaşım Sağlanacak

İstanbul - Antalya Arası Yapılacak Yeni Hızlı Tren Hattı ile 4 Saat 45 Dakikada Ulaşım Sağlanacak
.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul - Antalya hızlı tren projesini açıkladı

Bakan Karaismailoğlu, İstanbul - Antalya arasına yapılacak olan yeni hızlı tren hattı sayesinde 4 saat 45 dakikada ulaşım sağlayacaklarını ifade etti.

Bakan Karaismailoğlu, "İstanbul Antalya arası hızlı tren hattımızın yapımı tamamlanmasıyla, İstanbul'dan Antalya'ya 4 saat 45 dakikada ulaşım sağlama imkanımız olacak. Bunun için İstanbul - Eskişehir arasında olan mevcut hattımızı kullanacağız. Eskişehir'den Kütahya, Afyonkarahisar, Isparta ve Burdur üzerinden de Antalya'ya varış sağlayacağız. Bu hatlar arasında entegrasyon sağlayacağız" diye belirtti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu NTV muhabiri Ahmet Ergen'in sorularını yanıtladı. İşte Bakan'ın açıklamalarından öne çıkan noktalar;

Üçüncü Boğaz Köprüsü

"İstanbul'da şu anda yaklaşık 320 kilometrelik bir raylı sistem ağı mevcut. İstanbul ulaşım ana planı bu sayıyı 1,100 kilometreye kadar çıkarmayı planlıyor. Bu, şehri yaşanabilir hale getirmenin en önemli etkenlerinden biridir. Büyük İstanbul Tüneli'nin bulunacağı hat, şimdiki Metrobüs güzergahını izleyecektir. Söğütlüçeşme'den başlayıp Birinci Boğaz Köprüsü'nün altından geçerek Gayrettepe'ye ulaşacak ve bu istasyonu mevcut halde hazır bulunduracak. Biz, Gayrettepe Havalimanı metrosunun yapımı sırasında, Gayrettepe istasyonunu Zincirlikuyu'da, Gayrettepe Havalimanı İstasyonu'nun altında 70 metre derinlikte dizayn ettik ve yapılarını tamamladık. Yolcular direkt istasyon içinde alışveriş yapabilecekler. Söğütlüçeşme'den hareket eden tren, ya havalimanına ya da E-5 üzerinden Beylikdüzü'ne kadar gidebilecek. Proje, toplamda 28 kilometre olacak. Uzunçayır'dan başlayacak ve Boğaz geçilerek Gayrettepe'den Mecidiyeköy, Çağlayan, Edirnekapı, Zeytinburnu ve Bakırköy'e kadar uzanacaktır. Bakırköy'deki mevcut istasyonla ve Beylikdüzü metrobüs hattıyla entegre olacaktır.

Bu proje için bu yıl ihale yapmayı planlıyoruz. Günde 1.3 milyon insanın kullanmasını bekliyoruz. Proje tamamlandığında, Metrobüs yoğunluğu azalacaktır.

Kanal İstanbul Projesi

Binlerce gemi, İstanbul Boğazı'ndan geçiyor. Bu sayı gelecekte daha da artacak. Kanal İstanbul projesiyle, gemi trafiği Boğaziçi'nde azaltılmış ve çevreye vereceği zarar önlenebilir. Amacımız, İstanbul Boğazı'nın güvenliğini sağlamaktır. Bu alternatif bir su yoludur. Bu projeyi, çevre dostu bir proje olarak görüyoruz. Ortalama bir geminin günlük bekleme maliyeti, yaklaşık 100 bin dolardır. Gemi sahipleri bu parayı ödememek için beklememeyi tercih edeceklerdir. Kanal İstanbul projesinde, İstanbul Havalimanı'nın kuzeyinde, Karadeniz kıyısında, dünyanın en büyük limanlarından biri yapılacak. Bu liman, 400 milyon yük yerleştirme kapasitesine sahip olacaktır. Biz büyük düşünüyoruz.

Ankara - İstanbul Arası Süper Hızlı Tren Hattı

Ankara - İstanbul arasında, süper hızlı tren projesi başlatacağız. Bu projeyle, Ankara - İstanbul arası 80 dakikaya düşürülecek. Hız sınırı, saatte 350 kilometre olacak. Mevcut hızlı tren hattı da aynı altyapıyla kalacak. Bu yılın ileriki zamanlarında, süper hızlı tren hattı için ihale yapılacak.

Ankara - Trabzon Arası 4,5 Saate Düşecek

Samsun'dan Sarp'a kadar, hızlı tren projesi başlatmayı planlıyoruz. Bu proje, Karadeniz kıyısında demiryolu bağlantısını sağlayacaktır. Bu proje tamamlandığında, Trabzon - Sarp arası 70 dakika, Trabzon - Samsun arası 2 saat ve Trabzon - Ankara arası 4,5 saate düşürülecektir.

İstanbul - Antalya Arası Hızlı Tren

İstanbul - Antalya arası, yeni yapılan hızlı tren hattıyla 714 kilometreye inerek, 4 saat 45 dakikada ulaşım sağlanacak. İstanbul - Eskişehir arasında mevcut hattımız bulunuyor ve Eskişehir'den Kütahya, Afyonkarahisar, Isparta ve Burdur üzerinden de Antalya'ya ulaşacağız. Bu sayede, 2 saat 15 dakikada, 347 kilometrelik Eskişehir - Antalya arasını geçmiş oluyoruz. Bu proje, şu anda inşaatı devam eden Ankara - İzmir hattıyla da Afyonkarahisar'a entegre olacak."(İLKHA)

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.