İspanya Kuraklıkla Mücadele Etmek İçin Yeni Önlemler Alıyor

İspanya Kuraklıkla Mücadele Etmek İçin Yeni Önlemler Alıyor
.

İspanya Kuraklıkla Mücadele Etmek İçin Yeni Önlemler Alıyor

İspanya hükümeti, 2022 ortasında başlayacak ve uzmanlarca uzun süreli olacağı tahmin edilen kuraklık sorunuyla mücadele etmek için yaklaşık 2,2 milyar euroluk yardım paketi kararı aldı.

Bakanlar Kurulu, kuraklık sorunuyla ilgili olarak olağanüstü toplantı yaptı ve 636 milyon eurosu doğrudan tarım ve hayvancılık sektörlerine aktarılmak üzere toplamda 2 milyar 190 milyon euroluk kaynağın kuraklıkla mücadelede kullanılmasını kararlaştırdı.

Hükümet, doğrudan yardımların 355 milyon eurosunu hayvancılık, 276,7 milyon eurosunu tarım ve 5 milyon eurosunu da arıcılık sektörüne yapacağını açıkladı.

Ekolojik Geçiş Bakanı Teresa Ribera ve Tarım Bakanı Luis Planas, şehir suyunun yeni dönüşümünün iki katına çıkarılması, sulama yöntemlerinin düzenlenmesi ve yeni su kaynaklarının yaratılması için altyapı hizmetlerine 1,4 milyar euro ayıracaklarını belirtti.

Ülkede son bir yılda yağış oranı yüzde 40'a yakın azalmıştır ve artan kuraklık sorunu karşısında suya talebi iyi bir şekilde yönetmenin önemine değinen Ribera, "İspanya kuraklıkla yüzleşebilen bir ülke ancak iklim değişikliği sık ve şiddetli dönemlere hazırlanmayı gerektirir" dedi.

Planas, kuraklıktan kaynaklanan üretim düşüşüne göre çiftçilere 53 milyon euroluk vergi iadesi yapacaklarını, sosyal güvenlik primlerinin ödemelerinin ekim ayına kadar ertelendiğini ve Resmi Kredi Enstitüsünün verilen sübvansiyonlu ziraat kredilerinin 20 milyon euroya genişletildiğini bildirdi.

(İLKHA)

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.