İmar yönetmeliği yeni güncellendi

İmar yönetmeliği yeni  güncellendi
 hozathaber.com Muhabiri
İmar Yönetmeliğinde güncelleme yapıldı

İmar Yönetmeliğinde güncelleme yapıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde güncelleme yapıldığını duyurdu.

Bakan Kurum, resmi sosyal medya hesabından, Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesini, "Afetlere karşı daha dirençli yapılar için yapı güvenliği tedbirlerimizi artırıyoruz. Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğimizi güncelledik." mesajıyla duyurdu.

Yapılan açıklamada şunlar belirtildi:

İnşaat mühendislerine tecrübe şartı

"Yeni mezun inşaat mühendislerinin 4 kata kadar zemin statik proje hazırlayabilmesi şartı getirilecek.

8 kattan az olup 4 kata kadar çıkan statik projeleri hazırlayacak inşaat mühendisleri için en az 3 yıl, 10 bin m² ve 4 farklı proje tecrübesi mecbur olacak.

8 kat ile 15 kat arası için inşaat mühendislerinin en az 5 yıl, 15 bin m² ve 6 farklı projelerde tecrübe sahibi olması gerekecek.

15 kattan daha yüksek yapılar için en az 7 yıl, 20 bin m² ve 8 farklı proje tecrübe şartı ve yapı ana bilim dalında veya deprem mühendisliği ana bilim dalında yüksek lisans şartları aranacak.

Mimarlarda tecrübe şartı

Kamuda, üniversitelerin mimarlık bölümlerinde veya meslek odasına kayıtlı serbest mimar olarak en az 5 yıl mesleki tecrübesinin bulunması gerekmekte,

En az 10 bin m2 ve 4 farklı yapının proje sürecinde aktif olarak yer alması veya mimarlık ana bilim dalında doktorasına sahip olması şart.

Çekiç etkisi önlemi

Bitişik nizam yapıların (çekiç etkisi) sarsıntılı koşullar altında birbirlerine çarpmasının önlenmesi için 6 metre yüksekliğe kadar olan binalar için 3 cm, üzerindeki her bir kat için 1 cm derz aralığı bırakılması zorunlu olacak".

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.