İlk oylar geldi!

İlk oylar geldi!
.

İlk oylar geldi!

14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için yurt dışı temsilciliklerinde kullanılan oyları taşıyan uçak, Ankara'ya indi.

Yüksek Seçim Kurulu tarafından 14 Mayıs'taki seçimlerde 73 ülkede ve 156 farklı yerde, 3 milyon 416 bin 98 yurt dışı seçmen için sandık kurulları oluşturuldu.

Yurt dışı temsilciliklerinde 9 Mayıs'ta oylama işlemi tamamlandı. Avrupa'da yoğun Türk vatandaşı yaşadığı ülkelerde kullanılan oylar, kiralanan 3 uçakla Türkiye'ye gönderildi. Bu kapsamda, uçaklardan biri Esenboğa Havalimanı'na indi.

Uçaktan alınan oyların bulunduğu mühürlü çuvallar, yetkililer tarafından apronda bekleyen TIR'lara konuldu ve tutanaklar düzenlendi.

Diğer ülkelerde kullanılan oylarsa diplomatik kurye yoluyla güvenli şekilde Türkiye'ye getiriliyor. Yurt dışında kullanılan tüm oylar, Ankara'ya getirilerek ATO Congresium'daki Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulu'na teslim edilecek. Tüm yurtta oy verme işlemi tamamlandığında, yani 14 Mayıs saat 17.00'de, yurt dışında kullanılan oylar diğer oylarla eş zamanlı olarak sayılacak.

Bulundukları ülkede belirtilen sürede oy kullanamayan yurt dışındaki seçmenler için gümrük kapılarındaki oy verme işlemi 14 Mayıs Pazar günü, saat 17.00'ye kadar devam edecek.(İLKHA)

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.