İkinci El Araba Alacaklar Dikkat! Galeriye Gidip Hakaret Yağdırıyorlar

İkinci El Araba Alacaklar Dikkat! Galeriye Gidip Hakaret Yağdırıyorlar
 hozathaber.com Yazı İşleri Müdür
Yıl Sonu İndirim Rüzgarı! Otomobil Firmaları, 2023 Stoklarını Eritmek İçin Sıfır Araçlarda Büyük İndirimler Uyguluyor.

Yılın ikinci yarısında, sıfır araçlarda yüksek fiyatlarla satış gerçekleşmiş olsa da, yıl sonuna yaklaşılırken otomobil firmalarının stratejisi değişti. Stoklarını eritmek için harekete geçen bayiler, sıfır araçlarda ciddi indirim kampanyalarına başladı.

İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği Başkan Yardımcısı Hasan Görkem Konu, Ticaret Bakanlığı'nın 6 ay 6 bin kilometre kuralının etkisiyle sıfır araç satışlarının azaldığını ve distribütörlerin stoklarında birikim olduğunu belirtti. Bu durumu düzeltmek ve 2023 stoklarını tüketmek adına ciddi indirim kampanyalarının başlatıldığını ifade etti. Konu, "Şu an yüzde 20-25 oranlarında indirimlere gidilmiş oldu. Bu hem sıfır araçta hem de ikinci elde fiyatların düşmesine sebep oldu. Şimdi 2023 bitiyor, 2024 yılı gelecek. 2023 stoklarının tükenmesi lazım. Tükenebilmesi için de indirimler gerekiyor. Bu indirimler yapılmış oldu" dedi.

Görkem Konu, daha önceki fiyat artışının pandemi dönemindeki arz talep dengesizliğinden kaynaklandığını açıkladı. Ancak şu anki indirimlerin, distribütörlerin kar marjlarında ciddi fedakarlık yaparak yapıldığını belirtti. "Yüzde 20-25 indirimler, demek ki kar marjlarında ciddi fedakarlık yaparak şu anda normal maliyet rakamlarına araçları satıyorlar" diye konuştu.

arac-tarfik-otomobil.jpg

Yetkili bayi satış müdürü İsmail Kayacan ise, ciddi kampanyaların stoklarla sınırlı olduğunu ve yaklaşık 2 aydır devam ettiğini belirtti. Ancak bu avantajın sürekli olmayabileceğini ve Ocak ayından sonra fiyatların yükselmesini beklediklerini ifade etti.

Müşteriler de kampanyalardan faydalanarak araç almanın avantajlı olduğunu düşünüyor. Ancak 6 bin kilometre ile 6 ay satılmama durumunun aracıları rahatsız ettiği ve bu durumun araç alıcıları için avantaj sağladığı belirtiliyor.

Araç almak isteyen Mehmet Beşir Sancar, "Kampanya var şu anda, bu kampanyadan faydalanmak istiyorum. Yıl sonu olduğu için araç fiyatlarında gerileme var. Bu gerilemenin sağlıklı olduğuna inanıyorum. Bu 6 bin kilometre ile 6 ay satılmama durumu tabii ki aracıları rahatsız etti. Aracılar da aradan biraz çekilmiş oldular. Biz de rahat rahat araçlarımızı alıp, binebilelim" dedi.

Başka bir müşteri Aydın Güler ise, "Araba bakıyoruz. Fiyatlar uçuk. Kampanya var diyorlar ama bilmiyoruz ki. Bize fazla geliyor ama bütçemize göre bakıyoruz" şeklinde düşüncelerini paylaştı.

Bu haber toplam 9 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.