Hububatçılar: Mahsul bereketli ama ÇKS kotası yetersiz

Hububatçılar: Mahsul bereketli ama ÇKS kotası yetersiz
Yağışların iyi olmasıyla hububat verimlerden memnun olduklarını belirten hububatçı esnafı, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kotasının yetesi olması ve belgesi olmayan çiftçilerin ürünlerinin alınmaması birçok çiftçisinin mağdur olmasına neden olduğunu belirtti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından oluşturulan çiftçilerin kayıt altına alındığı tarımsal veri tabanı olan ÇKS belgesini çiftçi başına belirlenen kilogramın alınan verime göre yetersiz kaldığını belirten Hububatçılar, bu durumun bir çiftçiyi mağdur ettiğini söyledi.

Bu senin bereketli ve olduğuna değinen hububatçılar, çiftçini hem mahsul veriminden hem de hükümetin belirlediği fiyattan memnun olduğunu fakat Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) belgelerinde kilogram yetersizliği ve ÇKS belgesi olman çiftçinin mahsulünü Toprak Mahsulleri Ofisine satamaması mağduriyetlere neden olduğunu ifade etti.

Yetkililere çağrıda bulunan hububatçı esnafı ve çiftçiler Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kotasının artırılması ve tapulu olmayıp ekin eken çiftçilerden ürünlerinin alınması için çalışma başlatmaları çağrısında bulundu. (İLKHA)

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 94 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.