Hakkâri’de sel felaketi: Bir at öldü, bir at kayboldu

Hakkâri’de sel felaketi: Bir at öldü, bir at kayboldu
Hakkâri’nin Yüksekova ilçesine bağlı Köycük köyünde, bugün öğlen saatlerinde aniden bastıran sağanak yağış sele neden oldu.

Sel suları, köydeki evleri, ahırları, bahçeleri, yolları ve otları sürükledi. İki at da sel sularına kapılarak akıntıya kapıldı. Bir atın cansız bedeni bulunurken, diğer atın akıbeti henüz belli değil.

Sel felaketinin ardından bölgeye giden Yüksekova Ziraat Odası Başkanı Perviz Geçirgen, zarar gören çiftçilerle görüştü. Geçirgen, “AFAD ile akredite edilmiş ANDA Derneği’nin Erzurum Temsilciliği’nden gelen ekip ile birlikte köyde incelemelerde bulunduk. Çiftçilerimizin zararını tespit edip gerekli yerlere ulaştıracağız. Elimizden geldiğince vatandaşlarımızın yanında olacağız. Buradan tüm köy halkına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” dedi.

Çiftçilerden İzzettin Kırmızıtaş da büyük zarar gördüklerini söyledi. Kırmızıtaş, “Saat 12.00 sıralarında köyün üstündeki yüksek yaylada aniden yağmur bastırdı. Ondan sonra zaten sel oldu. Şiddetini siz de görüyorsunuz. Her yer balçık içindedir. Sele kapılan iki atımızdan biri telef oldu biri de kayboldu. 2 bin bağ otumuz sele kapıldı. Yetkililerden zarar gören köylülerimize yardım etmelerini istiyoruz.” diye konuştu.

Selde ölen atının başında saatlerce bekleyen vatandaş ise yürek burkan görüntüler oluşturdu. (İLKHA)

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 138 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.