Güneş Fırtınası Dünyayı Vurabilir!

Güneş Fırtınası Dünyayı Vurabilir!
.

Güneş Fırtınası Dünyayı Vurabilir!

Güneş'te keşfedilen kara lekelerin neden olduğu güneş rüzgarlarının yarın Dünya'ya ulaşması bekleniyor.

Yaklaşık 20 Dünya büyüklüğündeki "koronal delik" olarak adlandırılan bu kara leke, gezegenimize zarar vermemektedir. Ancak, Dünya üzerinde bazı etkilere neden olabilir.

Uydu ve Teknolojik Altyapı Etkilenebilir
NASA'nın önceki gün keşfettiği koronal delik, Güneş'in manyetik alanının uzaya yayılmasıyla oluşan bir fenomen. Gözlemlenen bu kara lekenin, saatte 2.8 milyon kilometre hızla hareket eden bir Güneş rüzgarı oluşturacağı öngörülmektedir. Yarın Dünya'ya ulaşması beklenen rüzgarların, gezegenin manyetik alanını ve buna bağlı olarak uydu bağlantılarıyla teknolojik altyapıyı etkileyebileceği için endişe ediliyor.

Bu, NASA'nın bir hafta içinde keşfettiği ikinci koronal delik. İlki 23 Mart'ta tespit edilmiş ve ABD'nin Arizona eyaletinin güneyinde aurora'lar oluşturmuştu. Güneş Fırtınası, doğrudan bir tehdit unsur olmamasına rağmen, gücüne bağlı olarak uydulara, enerji hatlarına, elektronik altyapıya, internete ve GPS koordinatlarına zarar verebilir. Belirli aralıklarla ortaya çıkan Güneş fırtınaları ayrıca gökyüzünde mor ve yeşil renkli aurora'lar yaratıyor.(İLKHA)

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.