GTÜ: Öğrencilerimizin Farklı Görüşlere Saygı Duyuyoruz

GTÜ: Öğrencilerimizin Farklı Görüşlere Saygı Duyuyoruz
Öğrenci kulüpleri tarafından düzenlenecek bir piknik organizasyonunda "Kız ve erkek öğrencilerin ayrı şekilde oturmasına özen gösterileceği" ifadesinden dolayı hedef gösterilen Gebze Teknik Üniversitesi konuyla alakalı bir açıklama yaptı.

Kocaeli Gebze Teknik Üniversitesi bünyesinde faaliyet yürüten iki öğrenci topluluğu yapacakları piknik etkinliğinde "kız ve erkek öğrencilerin ayrı şekilde oturmasına özen gösterileceği" ibaresini ekledi. Fakat bu durumu hazmedemeyen bazı gruplar, toplulukları ve üniversiteyi hedef gösterdi. Üniversite, öğrencilerin sosyal yaşamlarına müdahale etmek gibi bir yetkisine sahip olmadığını belirtti ve "Her bir öğrencimizin çeşitliliğin içinde yer alabilmesini önemsiyoruz" dedi.

Üniversite, öğrencilere farklı düşünceleri, inançları ve değerleri kabul etmeleri için bir ortam sağlıyor ve öğrencilere kendi etkinliklerini yönetme hakkı tanıyor. Topluluklar da öğrencilerin farklılıklarını kabul eden, çeşitliliği teşvik eden ve öğrencilerin akademik ve sosyal başarılarını destekleyen bir visyon benimsemekte ve bu doğrultuda hareket etmektedirler.

Gebze Teknik Üniversitesi, öğrencilerin farklı görüşlere sahip olma hakkını ve ifade özgürlüğünü saygıyla karşılıyor ve misyonu, gençlerimizi profesyonel hayata hazırlamak için uygun bir ortam yaratmak ve bilim üretmek için uluslararası standartlarda mezunlar yetiştirmek şeklindedir. (İLKHA)

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.