Geleceklerini Karartmasınlar! Şimşek Banka Hesabı Olan Gençleri Uyardı!

Geleceklerini Karartmasınlar! Şimşek Banka Hesabı Olan Gençleri Uyardı!
 hozathaber.com Muhabiri
MASAK, Kara Para Aklama ve Terör Finansmanıyla Mücadele İçin Gençleri Bilinçlendiriyor.

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), kamuoyunu suç gelirlerinin aklanması ve terörün finansmanının önlenmesi konusunda bilinçlendirmek için çeşitli çalışmalar yürütüyor. MASAK Başkanı Ahmet Şimşek, özellikle üniversite öğrencilerinin "hesap kullandırma" faaliyetlerine dikkat çekerek, bu konuda farkındalık artırıcı çalışmaların önemini vurguladı. Şimşek, MASAK'ın üniversite öğrencilerini bilgilendirmek için Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ve Gençlik ve Spor Bakanlığı ile işbirliği yaptığını belirtti.

MASAK'ın bu amaçla hazırladığı afişlerin üniversitelere gönderildiğini ifade eden Şimşek, gençlerin bilerek ya da bilmeyerek karıştıkları bu tür suçlardan dolayı geleceklerini riske atmamaları gerektiğini söyledi. Üniversite öğrencilerini bilinçlendirmek amacıyla TRT tarafından hazırlanan kamu spotunun televizyon kanallarında yayınlanmaya başlandığını belirten Şimşek, ayrıca ortaöğretim çağındaki gençlere yönelik bilinçlendirme çalışmalarına Milli Eğitim Bakanlığı ile başlayacaklarını açıkladı.

geleceklerini-karartmasinlar-simsek-banka-hesabi-olan-gencleri-uyardiiiii.jpg

Şimşek, MASAK'ın suç gelirlerinin aklanması ve terörün finansmanının önlenmesi konusunda yasal mevzuat ve kurumsal yapının güçlendirilmesiyle kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğini ve kara parayla mücadelede, vergi kayıp ve kaçağının önlenmesinde önemli bir role sahip olduğunu vurguladı. MASAK'ın kolluk kuvvetleri ve adli mercilerle işbirliği içinde çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Şimşek, elde edilen verilerin analiziyle suç şüphelerinin kesinleştirildiğini ve suçla mücadelede önemli bir destek sağlandığını ifade etti.

Bu haber toplam 32 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.