Forbes, Dünyanın En Zenginlerini Açıkladı: 27 Türk Var!

Forbes, Dünyanın En Zenginlerini Açıkladı: 27 Türk Var!
 hozathaber.com Yazı İşleri Müdür
Forbes, her yıl yayımladığı "Milyarderler Listesi"nin bu yılki versiyonunu paylaştı. Liste, en zenginlerin artık daha da zengin olduğunu ortaya koydu. Türkiye'den ise 27 kişi yer aldı.

Forbes, her yıl yayımladığı "Milyarderler Listesi"nin bu yılki versiyonunu paylaştı ve listenin dünya genelindeki en zengin isimlerin daha da zenginleştiğini ortaya koydu. Türkiye'den ise 27 kişi listenin bir parçası oldu.

Dünyanın en prestijli dergilerinden olan Forbes, her sene en zengin insanların yer aldığı “Milyarderler Listesi”ni yayımlıyor. 2024 versiyonu, en zenginlerin artık daha da zengin olduğunu gösterdi. Forbes'a göre son bir yılda milyarder sayısı 141 artarak 2.781’e yükseldi ve en zenginlerin toplam servetleri 14,2 trilyon dolara ulaştı. Bu da geçen yıla kıyasla 2 trilyon dolarlık bir artış anlamına geliyor.

ABD, en çok milyarder çıkan ülke olma unvanını koruyarak 813 milyarder ile ilk sırayı aldı. Onu 473 milyarder ile Çin ve 200 milyarder ile Hindistan takip etti.

Listeye eklenen birçok yeni isim arasında dikkat çeken isimlerden biri dünyaca ünlü şarkıcı Taylor Swift oldu. Swift'in serveti 1,1 milyar dolar olarak açıklandı. En zengin kadın ise 99 milyar dolarlık servetiyle L’Oreal’in kurucusunun torunu Françoise Bettencourt Meyers oldu.

2080ccc0d38f971066970de06244ef407508c99d.jpegTürkiye’den 27 kişinin listeye girdiği belirtildi. Bu kişilerin toplam serveti 56,1 milyar dolar olarak açıklandı. Listenin başında Yıldız Holding'den Murat Ülker yer aldı. Ülker'in serveti 5,1 milyar dolar olarak belirlendi. Türkiye'nin en zengin 10 ismi arasında ayrıca Cemil Kazancı, İpek Kıraç, Semahat Sevim Arsel, İbrahim Erdemoğlu, Erman Ilıcak, Mustafa Rahmi Koç, Ali Erdemoğlu, Ferit Faik Şahenk ve Hamdi Ulukaya gibi tanıdık isimler bulunuyor.

Bu haber toplam 6 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.