FEDAŞ’tan “sayaç” uyarısı!

FEDAŞ’tan “sayaç” uyarısı!
Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. (Fırat EDAŞ), dağıtım bölgesinde yer alan tüketicilerine kesintisiz enerji sunma hedefi doğrultusunda çalışmalarına devam ediyor.

Fırat EDAŞ, elektrik dağıtım şirketi olarak, can ve mal güvenliğinin tehlikeye atılmaması ve uzun süreli kesintilerin önlenmesi için elektrik hatlarına müdahalede bulunmanın riskli olduğunu vurgulamaktadır. Ayrıca, kaçak elektrik kullanımının elektrik kesintisi ve gerilim düşümü gibi olumsuzluklara neden olduğunu belirtmektedir.

Fırat EDAŞ, abone sayısına göre tesis edilen elektrik dağıtım şebekesinin kaçak elektrik kullanımıyla yüklenerek kesintilere ve gerilim düşümüne sebep olduğunu ifade etmektedir. Bu nedenle, şirketin özel olarak adrese tesis ettiği sayaçların, şirket bilgisi dışında başka bir adrese taşınması veya ölçü sistemi ve sayaç arasındaki tesisata müdahale edilmesi durumunda cezai işlemlerin uygulanabileceğini açıklamıştır.

Fırat EDAŞ ayrıca, elektrik hatlarının üzerinde bulunan ağaç dallarının budanması gerektiğini belirtmektedir. Ağaç dallarının elektrik hatlarına temas etmesi durumunda can ve mal güvenliği tehlikesi oluşabileceğini vurgulamaktadır. Bu nedenle, şirketin uzman ekipleri tarafından Elektrik Kuvvetli Akım Tesisleri Yönetmeliği'ne uygun şekilde ağaç budama işlemlerinin gerçekleştirildiği ve bu sayede can ve mal kayıplarının önüne geçildiği ifade edilmektedir.

Son olarak, Fırat EDAŞ, alçak gerilim ve yüksek gerilim elektrik şebekelerinde her türlü bakım, onarım ve bağlantı işlemlerinin sadece şirketin teknik ekipleri tarafından yapılması gerektiğini vurgulamaktadır. Üçüncü şahısların şebeke ve direklere müdahale etmesinin tehlikeli ve yasak olduğunu belirtmektedir.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 91 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.