Ev Alacaklar Dikkat... Tapuda 'Kat Farkı' Krizi: Alıcılar ve Emlakçılar Arasında Karışıklık

Ev Alacaklar Dikkat... Tapuda 'Kat Farkı' Krizi: Alıcılar ve Emlakçılar Arasında Karışıklık
 hozathaber.com Muhabiri
Antalya'da, kent imar planlarının hazırlandığı yıllarda yapılan bir hatadan kaynaklanan tapu sorunu, emlakçılar ve ev almak isteyenler arasında ciddi bir karışıklığa neden oluyor.

Antalya'da, kent imar planlarının hazırlandığı yıllarda yapılan bir hatadan kaynaklanan tapu sorunu, emlakçılar ve ev almak isteyenler arasında ciddi bir karışıklığa neden oluyor. Alıcılar, gezip gördükleri ve anlaştıkları birinci kattaki dairenin tapuda zemin, zemin katının ise bodrum olarak geçtiğini fark edince ev alımından vazgeçiyorlar.

Gayrimenkul Piyasasında Yabancı İlgi Devam Ediyor

Antalya'da gayrimenkul satışları önceki yıllara göre artarak devam ediyor. Özellikle yabancılar, kent merkezindeki ilçelerden ev ve iş yerleri satın alıyorlar. Yatırım yapmak isteyenler ise özellikle İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirlerdeki konutlara alternatif olarak Antalya'daki 20-30 yıllık konutları tercih ediyorlar.

tapuda-vatandasi-urkuten-fark-bazi-alicilar-ev-almaktan-vazgeciyorrr.jpg

'Kat Farkı' Sorunu Alıcıları Endişelendiriyor

Ancak, uzun yıllardır Antalya'da uygulanan 'kat farkı' sorunu nedeniyle alıcılar tapu işlemlerinde kararsız kalıyorlar. Tapu müdürlüğüne gittiklerinde gördükleri ve inceledikleri dairenin tapuda farklı bir kat olarak kaydedildiğini öğrenince endişeleniyorlar.

ATSO: Sorun Geçmişe Dayanıyor

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Gayrimenkul Komitesi Başkanı Hülya Tükenmez, sorunun geçmişe dayandığını belirterek, "Çok uzun yıllar önce yanlış bir uygulama yapılmış. O nedenle zemin katlar bodrum, birinci katlar ise zemin olarak görülüyor. Bu durumu alıcılarımıza anlatmakta çok zorlanıyoruz" diyor.

Emlakçılar Uyarıyor

Emlakçı Halit Mert, bu durum karşısında vatandaşları baştan uyarıp durumu anlatmanın önemine dikkat çekiyor. "Bazı durumlarda sözleşme ve satış iptal olabiliyor" diyen Mert, vatandaşların bu sistematik sorunun farkında olmaları gerektiğini vurguluyor.

Kentte İlklerin Yaşandığı Bir Sorun

Antalya, emlak sektöründe yaşanan ilklerin olduğu bir il olarak dikkat çekiyor. Kentteki tapu giderlerinin alıcılar tarafından karşılanması gibi alışılmadık uygulamalar da bu karmaşada rol oynuyor.

Çözüm Arayışı Devam Ediyor

Tükenmez, sorunun acil bir şekilde çözülmesi gerektiğini vurgularken, belediye, tapu müdürlüğü ve maliklerin bir araya gelerek bu sorunu ortadan kaldırabileceklerini belirtiyor. Kat farkı sorunu, Antalya'da gayrimenkul piyasasında hala çözüm bekleyen önemli bir mesele olarak gündemde kalmaya devam ediyor.

Bu haber toplam 6 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.