Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile telefonda görüştü

Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile telefonda görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile telefonda görüştü.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya-Ukrayna savaşı konusunda Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile bir görüşme gerçekleştirdi. Kahovka Barajı'nda yaşanan patlama hakkında detaylı araştırma yapmak için Birleşmiş Milletler ve uluslararası toplumun katılımıyla bir komisyon kurulabileceğini öneren Erdoğan, konuyla ilgilenen taraflardan uzmanların da bu komisyonda yer alabileceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye olarak ellerinden gelen her şeyi yapmaya hazır olduklarını ifade etti ve tahıl koridorunda olduğu gibi müzakere yönteminin izlenebileceğini de sözlerine ekledi.

Erdoğan, çatışmaların uzamasıyla birlikte her gün insan kayıplarının önlenemeyeceğini belirterek müzakerelerin başlatılması gerektiğine dikkat çekti. Adil bir barış sağlanması için kararlılıkla çalışacaklarını sözlerine ekleyen Erdoğan, bu konuda her türlü çabayı göstereceklerini vurguladı.

(İLKHA)

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.