Erdoğan, Bursa'da Türkiye'nin İlk Batarya Fabrikasının Temelini Atacak

Erdoğan, Bursa'da Türkiye'nin İlk Batarya Fabrikasının Temelini Atacak
.

Erdoğan, Türkiye'nin ilk batarya fabrikasının temelini Bursa'da atacak

Türkiye'nin ilk batarya fabrikasının temeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yapılacak törenle, bugün Bursa'nın Gemlik ilçesinde atılacak.

Türkiye'nin küresel mobilite markası TOGG ile Çinli enerji firması Farasis, Siro Silk Road Temiz Enerji Depolama Teknolojileri şirketi vasıtasıyla enerji depolama çözümleri geliştirmek için ortak oldu. Bugün saat 14.00'te Siro Batarya Geliştirme ve Üretim Kampüsü'nün inşaat başlangıç töreni için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çıkılmış olacak.

TOGG, elektrikli araçların önemli bir bileşeni olan bataryalarda yeni adımlar atmayı planlıyor. Şirketin T10X modeli seri üretim bandından çıktıktan sonra bu yatırım gerçekleştiriliyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Siro Silk Road şirketinin, TOGG'un Gemlik'teki üretim tesisleri yanında 607 bin metrekarelik alana inşa edilecek Siro Batarya Geliştirme ve Üretim Kampüsü'nde son nesil, yüksek enerji yoğunluğuna sahip batarya hücreleri üreteceğini söyledi.

Kampüste hücre, modül ve paket üretimi yapılacak ve 2024 yılı sonunda tamamlanması planlanıyor. 2031 yılına kadar üretim kapasitesi yılda 20 GW'a ulaşacak olan Siro, geliştirdiği tüm ürünlerin fikri mülkiyetine sahip olacak.(İLKHA)

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.