Elazığ'da 2 Bin Ev Kadını El Sanatlarıyla Gelir Sağlıyor

Elazığ'da 2 Bin Ev Kadını El Sanatlarıyla Gelir Sağlıyor
Elazığ'da faaliyet gösteren Kırmızı Montlular İyilik ve Gönüllülük Hareketi Derneği, 'Birlikte Üretip Birlikte Kazanıyoruz Projesi' ile yaklaşık 2 bin ev kadınına el sanatları eğitimi vererek, yaptıkları ürünleri satışa sunmalarını sağlıyor.

Elazığ'da faaliyet gösteren Kırmızı Montlular İyilik ve Gönüllülük Hareketi Derneği, "Birlikte Üretip Birlikte Kazanıyoruz Projesi" ile yaklaşık 2 bin ev kadınına el sanatları eğitimi vererek, ev ekonomilerine katkıda bulunmalarını sağlıyor. Halk Eğitim Müdürlüğünün destekleriyle gerçekleştirilen proje sayesinde kadınlar el becerilerini geliştirme fırsatı buluyor.

Eğitimi tamamlayan kadınlar, evlerinde veya dernek binasında hediyelik eşyalar, çantalar, kolyeler, bilezikler, yapay çiçekler ve makrome işlemeli ürünler gibi el işi ürünler üretiyor. Kadınlar, yaptıkları el işlerini dernek aracılığıyla satışa sunarak aile ekonomisine katkıda bulunuyor.

Dernek Başkanı Erhan Eğit, kadınların işlerini kolaylaştırmak amacıyla çeşitli firmalarla anlaşmalar yaptıklarını ve ürünlerin satışını gerçekleştirdiklerini belirtiyor. Elazığ'ın motiflerinin işlendiği ürünlerin yurt içinde ve yurt dışında tanıtılmasına katkı sağladıklarını ifade ediyor. Proje sayesinde yaklaşık 2 bin kadın evlerinde çalışarak gelir elde ediyor ve kazançları 2 bin ila 10 bin lira arasında değişebiliyor.

Proje kapsamında yer alan kadınlardan biri olan Perihan Seçkin, el işi ürünlere olan ilgisini küçüklüğünden beri taşıdığını belirterek, projenin ev kadınları için güzel bir fırsat olduğunu söylüyor. Aliye Karataş ise arkadaşının tavsiyesi üzerine projeye katıldığını ve güzel ürünler ortaya çıktığını dile getirerek, el işi ürünlerle aile bütçesine katkı sağladıklarını ve bu çalışmadan mutlu olduklarını ifade ediyor.

Bu proje, Elazığ'daki ev kadınlarının el becerilerini kullanarak gelir elde etmelerini ve aile ekonomilerine katkıda bulunmalarını sağlamak amacıyla hayata geçirilmiştir.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bu haber toplam 46 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.