Dünya genelinde en yaygın solunum hastalığı: Astım

Dünya genelinde en yaygın solunum hastalığı: Astım
.

Dünya genelinde en sık görülen solunum hastalığı:

Astım, dünya genelinde en yaygın bulaşıcı olmayan kronik solunum hastalığıdır ve 2025 yılına kadar 400 milyon insanı etkileyeceği tahmin edilmektedir. Astımın ortalama görülme sıklığı dünya genelinde yaklaşık %15'tir.

Her yıl Mayıs ayında farkındalığı artırmak için çeşitli etkinlikler düzenlenen "Dünya Astım Günü" bu yıl "Herkes İçin Astım Tedavisi" temasıyla kutlanmaktadır.

Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, 2019'da astım nedeniyle günlük 1263 ölüm gerçekleşmiş ve yaklaşık 339 milyon astım hastası olduğu tahmin ediliyor.

Astımın ortalama görülme sıklığı dünya genelinde %15 civarındadır, ancak ülkeden ülkeye farklılık gösterir. Sağlık imkanlarının kalitesi, astım kaynaklı ölümler üzerinde ciddi bir etkiye sahiptir ve bu nedenle en fazla can kaybı düşük ve orta gelirli ülkelerde meydana gelmektedir.

Astım en çok ABD, Avustralya, Batı Avrupa ve Latin Amerika'da görülse de buna bağlı ölümler, Myanmar, Kiribati, Laos, Sri Lanka, Yeni Gine, Mali ve Lesotho gibi düşük ve orta gelirli ülkelerde kaydedilmektedir.

Toplam astım hastası sayısının 2025 yılına kadar 400 milyona ulaşması bekleniyor.(İLKHA)

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.