Depremzedelerin borçları, 6 ay faizsiz ertelenecek

Depremzedelerin borçları, 6 ay faizsiz ertelenecek
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında afet bölgesi ilan edilen yerlerde esnaf ve sanatkarlara Halk Bankası tarafından kullandırılan kredilerin ödemelerine faizsiz 6 ay daha erteleme yapılacağını açıkladı.

Adıyaman, Kahramanmaraş, Hatay, Malatya, Osmaniye ve Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremler sonrasında etkilenen esnaf ve sanatkarlar için Halk Bankası tarafından kullandırılan Hazine destekli kredilerin erteleneceği bildirildi.

Bu konuda açıklama yapan Bakan Şimşek, mevzuat çalışmalarının tamamlandığını ve 6 Ağustos'ta süresi dolacak olan kredi borçlarının ertelenmesi için başvuruların değerlendirileceğini ifade etti.

Deprem bölgesinde faaliyet gösteren ve kredileri ertelenecek olan 64 bin 191 esnaf ve sanatkarın toplam 9,5 milyar lira kredi bakiyesi bulunduğunu belirten Bakan Şimşek, depremzedelere verilen desteklerin devam edeceğinin altını çizdi.

Şimşek, "Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında afet bölgesi ilan edilen yerlerde deprem nedeniyle işletmesi zarar gören esnaf ve sanatkarımıza Halk Bankası tarafından kullandırılan kredilerin ödemelerine başvuru şartı aranmaksızın 6 ay daha faizsiz erteleme getiriyoruz." ifadelerini kullandı.

Bu kararın, depremden etkilenen esnaf ve sanatkarlar için büyük bir rahatlama olacağı belirtilirken, hükümetin bölgelerdeki esnafların ve sanatkarların yaralarını sarmak adına yürüttüğü çalışmaların önemine dikkat çekildi.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 156 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.